n Brussel - naar homepage

N22 zet eigenheid van 22 gemeenschapscentra in de kijker

N22 is de nieuwe naam voor het netwerk van de 22 gemeenschapscentra, voorheen aangeduid als Cultuurcentrum Brussel. N22 overstijgt de werking van de 22 afzonderlijke centra, is verstaanbaar in alle talen en refereert zowel naar het N-logo van de Vlaamse Gemeenschapscommissie als naar de 22 Nederlandstalige gemeenschapscentra in het Brussels Gewest.

Vernieuwde website

Samen met de naam N22 is er ook een nieuwe website gelanceerd. De site weerspiegelt waar de 22 gemeenschapscentra voor staan en verduidelijkt wat ze te bieden hebben. Vanaf begin 2019 krijgt de website een volledig nieuwe look en wordt de site drietalig (Nederlands, Frans, Engels). Het wordt bovendien mogelijk om via de website in te schrijven voor de activiteiten en cursussen van alle 22 gemeenschapscentra.

Lancering met 22 gezichten

Tweeëntwintig vertrouwde gezichten uit de verschillende centra delen hun persoonlijke ervaringen om de lancering van N22 te vieren. De wisselwerking en ontmoeting tussen de medewerkers, bezoekers, cursisten en vrijwilligers van de 22 gemeenschapscentra van N22 is van cruciaal belang voor het netwerk.

Qutayba Al Ahmad vertelt bijvoorbeeld over zijn band met GC Nekkersdal in Laken, die plaats is sinds 2017 zelfs zijn thuis. “Deze plek betekent alles voor mij. Nadat ik uit Syrië vluchtte en in Brussel terechtkwam, bouwde ik hier mijn sociale netwerk op. Nu werk ik als conciërge in Nekkersdal en woon ik hier met mijn gezin. Gemeenschapscentra zijn de perfecte locaties om op een ongedwongen manier de Nederlandse taal en de Vlaamse cultuur te leren kennen. Ook mijn kinderen nemen hier deel aan creatieve cursussen.”

In GC Op-Weule maakt het Russische theatergezelschap Art-Brusselski dan weer gebruik van de infrastructuur. “De zalen van het centrum zijn onze vaste uitvalsbasis om theater te maken voor en met kinderen. We nemen ook deel aan andere activiteiten zoals kookworkshops en De Zomer In!”, vertelt Elena Kostina. “Sinds wij in Op-Weule komen, is het gemeenschapscentrum duidelijk populairder geworden bij de Russische gemeenschap. Het is ook perfect mogelijk dat we in de toekomst gebruik zullen maken van andere zalen uit het N22-netwerk, al naargelang onze noden.”

Hou zeker de  website www.n22.brussels en sociale media in de gaten voor alle interviews met de 22 gezichten!