Ontdek Stadskriebels op 5 mei

Stadskriebels daagt jong en oud uit om de meer dan 40 actieve sportstanden te verkennen. Bekende, maar ook totaal onbekende sporten staan op het programma. Wat dacht u van een deathride of stuntspringen? Of ontdek spelen uit de tijd van Brueghel of doe mee met onze klassiekers zoals voetbal, aikido of volleybal.

Alle activiteiten zijn in de mate van het mogelijke toegankelijk voor personen met een beperking. Wenst u specifieke informatie of extra begeleiding, neem dan even contact op met de VGC-sportdienst.

Animatie, demo en muziek

Geniet vanop het terras van de vele demo’s of doe zelf mee met de initiaties gegeven door Brusselse clubs en organisaties. Dans (werelddans, zumba, hip-hop, …), een fanfare, een gek kapsalon, … u wordt gegarandeerd verrast. Afsluiten doen we met dance battles door Ronin en Brussels Urban Center.

Waar vind je Stadskriebels?

De sporters zijn heer en meester op de Oude en Nieuwe Graanmarkt, de Vismarkt, de Varkensmarkt, het Katelijneplein en Dansaertstraat.
Op de pleinen langs het parcours kunt u pauzeren op gezellige terrassen met een hapje en een drankje.
Stadskriebels is een gratis feest. Registreren kan via de website of ter plaatse aan één de registratiestanden om deel te nemen aan de sporten.