Ook in coronatijden 250 plekken in de Study Spaces, verspreid over Brussel

Elk jaar organiseert Brik, in samenwerking met de VGC, Study Spaces op verschillende locaties in Brussel. Zo zijn er Study Spaces in Muntpunt, OCB en in het hoofdkantoor van de VGC aan de Emile Jacqmainlaan. Studenten die thuis niet de geschikte omstandigheden hebben om goed te blokken of studenten die beter presteren als ze in groep studeren krijgen zo een geschikte studeerplek.

'Kan niet studeren doordat ik mijn kamer deel met mijn andere zussen, we zijn met 3. Mijn kleine broer gaat niet naar school, dus wordt extra moeilijk om me te concentreren.'

Ook nu is de nood aan zo'n studeerplek heel groot. Om veilig te kunnen studeren tijdens de coronacrisis is de capaciteit van de reeds bestaande Study Spaces verlaagd. Gelukkig zijn er enkele nieuwe Study Spaces ontstaan. Er zijn immers Brusselse locaties die plots vrije ruimtes hebben omdat hun dagelijkse activiteiten niet kunnen doorgaan. Zoals bijvoorbeeld het Hotel de la Poste in Tour & Taxis. Alle geĆÆnteresseerden kunnen zich registreren op de website van Brik: brik.be/studyspaces.

Naast studeerplekken zijn er ook plekken voor het afleggen van schriftelijke en mondelinge examens. Lege studentenkamers in het Van Orley International Student House, in het centrum van Brussel, stelt Brik nu open voor studenten die hun examens via computer moeten afleggen.

Lees het volledige persbericht voor meer details.