Op consultatie bij 'Dichters van wacht'

Gedichten zijn helend. Ze kunnen troosten, ontroeren, raken, doen glimlachen. Ze houden de geest lenig en het hart warm. En ze verbinden. Daarom zijn de dichters half augustus weer telefonisch van wacht. De (slam)dichters die u aan de lijn krijgt, zijn een mooie weerspiegeling van de Brusselse diversiteit aan talen, stijlen en poëtische invloeden. Misschien fluistert Els Moors, Gioia Kayaga, Herman Van Rompuy, Laurence Vielle of Lisette Ma Neza u wel poëzie in het oor.

Bel 'Dichters van wacht' op het gratis nummer 0800 11 233, ga verder in het Nederlands, het Frans of het Engels en geniet van een poëtische telefoontrip die u soms zelfs nog naar andere talen brengt. De lijnen zijn open op vrijdagavond 14, zaterdagavond 15 en zondagavond 16 augustus, telkens van 20 tot 22 uur. 

U kunt de dichters ook bezoeken, in de Gedichtenapotheek die van 17 augustus tot en met 31 augustus her en der in Brussel opduikt. U kunt er op consultatie bij een (slam)dichter, die u voorleest uit eigen werk. Kom dichter, ga zitten en laat u verrassen door woorden in al hun kleuren. Kom even op adem in de drukte van de dag. Of laat u meevoeren tot ver buiten de grenzen van uw hoofd. 

Waar, wanneer en wie precies, ontdek u op www.verblind.be.