OPEN CALL: 100% FREE SPACE

Gratis ruimte voor startende kunstenaars tijdens de zomer in de Brusselse gemeenschapscentra: open call in samenwerking met Kunstenwerkplaats.

Ben je een professionele kunstenaar of heb je plannen in die richting? Heb je een duidelijke link met Brussel en ben je op zoek naar een ruimte voor je onderzoek of project? 

Deze zomer stellen de Brusselse gemeenschapscentra opnieuw enkele zalen gratis ter beschikking voor kunstenaars. Alle disciplines zijn welkom.

Concreet

Je krijgt  een werkruimte in een gemeenschapscentrum waar je je artistieke project of onderzoek kunt ontwikkelen. Je kunt er maximaal 4 weken blijven. Er is geen technische omkadering of vergoeding voorzien. Wél mag je de ruimte gratis gebruiken. We helpen je om de meest geschikte plek te vinden (bekijk het overzicht). Op het einde van de zomer neemt Kunstenwerkplaats enkele residenten mee in een opvolgtraject. 

Stel je kandidaat

Interesse? Schrijf je in via het inschrijvingsformulier (NL, FR of ENG)  tot en met zondag 14 mei 2023.

Na 14 mei bekijken Kunstenwerkplaats, de VGC en de gemeenschapscentra alle inzendingen. Ze maken een selectie en ze wijzen de meest geschikte en beschikbare ruimte toe. Je krijgt ten laatste op 9 juni 2023 een voorstel. Zorg ervoor dat je telefonisch bereikbaar bent in de week van 12 en 19 juni.

We doen ons best om iedereen een plaats te geven. Als er meer aanvragen zijn dan beschikbare ruimtes, dan kijken we naar  de artistieke kwaliteit van het voorstel en het parcours van de aanvrager.  We geven de voorkeur aan startende artiesten met een duidelijke link met Brussel en werk dat open staat voor het Nederlandstalige culturele veld.

Meer info? Contacteer Steffi De Cuyper van N22 Brusselse Gemeenschapscentra: 0490 523 995 of steffi.decuyper@vgc.be.