Oproep: NU praat ik erover is op zoek naar een muur

Nupraatikerover.be is een initiatief van het Vertrouwenscentra Kindermishandeling Brussel (VK Brussel) en is een chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld. 

De chatbox richt zich tot jongeren in Vlaanderen én Brussel. De chatbox kende de afgelopen jaren een sterke groei. VK Brussel merkte op dat jongeren uit Brussel moeilijker hun weg vinden naar Nupraatikerover.be en wil daarom een lokale campagne opzetten die zich richt tot Brusselse jongeren.

De organisatie stelt voorop om de campagne participatief vorm te geven en zal hiervoor Brusselse jongeren die een traject lopen of gelopen hebben bij het VK Brussel samenbrengen. Deze groep zal samen met een kunstenaar en begeleiders van het VK Brussel aan de slag gaan om een ‘beeld’ te ontwikkelen. Dit beeld, ontwikkeld vanuit de leefwereld en de ervaringen van deze groep jongeren heeft als doel andere jongeren te sensibiliseren en aan te moedigen te durven praten.

Dit beeld zal als muurschildering worden aangebracht op een zichtbare publieke plaats en gebruikt worden als campagnebeeld voor een sensibiliserende campagne via sociale media.
 
De zoektocht naar een muur blijkt niet evident. Het VK is nog op zoek naar een muur voor dit waardevol project te realiseren. Wat voor muur zoeken ze:

  • Een oppervlakte tussen 20 en 100 vierkante meter 
  • Toegankelijk en zichtbaar voor jongeren
  • In een goede technische staat
  • De muurschildering mag bij voorkeur enkele jaren op de muur blijven