Ouderavond 'Omgaan met je online kind'

Games en sociale media zijn de dag van vandaag bijna niet meer weg te denken uit de maatschappij. Het aanbod is zo groot en divers dat zowel jongens als meisjes zich ertoe aangetrokken voelen. Gamen kan een plezierige activiteit zijn, die zowel entertaint als ontspant. Daarnaast kunnen games ook helpen om bepaalde vaardigheden te leren.

Maar voor sommige jongeren kan gamen ook gevaarlijk worden, wanneer de aantrekkingskracht te groot wordt. Gamen zorgt dan eerder voor spanning dan voor ontspanning.

Tijdens deze infoavond krijgt u een scherper beeld van wat gamen inhoudt, welke aantrekkingskracht gamen heeft, welke digitale beloningsschema’s er spelen en waarom mensen blijven gamen. Er is veel wat u als ouder kunt doen om kinderen mediawijs te maken. Dit zijn de stappen: voordoen, samen ontdekken, het kind coachen en uiteindelijk loslaten. U komt er ook te weten waar u terecht kunt voor hulp als gamen problematisch wordt en voor wie het Rebootkamp is bedoeld.

De sprekers

Lieve Swinnen werkt sinds 1991 als kinder- en jeugdpsychiater in Noord-Limburg. Naast haar werk in De Hoeksteen, een praktijk kinderpsychiatrie in Neerpelt, is zij consulent Buitengewoon Onderwijs en sinds 2018 ook lector aan PXL hogeschool Hasselt. Schrijven is een grote passie, momenteel is haar 9de boek in de maak. 

Dimitri Das is preventiewerker bij het Centrum voor Alcohol- en andere Drugproblemen Limburg (CAD), met expertise in de thema's gamen & gokken. Hij is co-organisator van de Rebootkampen voor risicovolle gamers en ook begeleider van de cursus "Stoppen met gokken".

Steven Van der Auwera is preventiewerker alcohol & drugs bij het Centrum Geestelijke Gezondheid Brussel en begeleider van de Rebootkampen.

Praktisch

  • Datum en uur: dinsdag 7 mei 2019 van 19 tot 21.15 uur
  • ​Plaats: Muntpunt, Munt 6, 1000 Brussel
  • Gratis deelname
  • Inschrijven