Speelpakketten voor kwetsbare kinderen en jongeren, in Brusselse gezinnen en jeugdhulpvoorzieningen

Heel wat Brusselse kinderen en jongeren zitten, naar aanleiding van de COVID-19 maatregelen thuis, vaak zonder tuin en met weinig of geen spelmateriaal voorhanden. Aangezien de maatregelen wel even duren, kan deze kwetsbare groep daardoor een ontwikkelingsachterstand oplopen. De Vlaamse Gemeenschapscommissie verdeelt daarom vanaf 13 april 2.400 speelpakketten naar deze kwetsbare gezinnen. Dit doet ze in samenwerking met Paspartoe en verschillende jeugd- en gezinsorganisaties. Zij regelen eveneens de aanvragen.

Een honderdtal vrijwilligers verzamelde afgelopen weekend en begin deze week in Jeugdcentrum Aximax en gemeenschapscentrum De Rinck om de pakketten samen te stellen. De kinderen vinden er onder meer potloden, lijmstift, schaar, (gekleurd) papier en ander knutselmateriaal, ballonnen en beweegtips in terug. Meer dan 100 vrijwilligers zetten deze week dan weer alles in hun werk om de speelpakketten met de fiets te verdelen.

Daarnaast werd bijkomend een budget voorzien voor Vertrouwenscentrum Kindermishandeling Brussel voor spelmateriaal in 10 residentiƫle voorzieningen waar kinderen verblijven die niet naar huis kunnen door de maatregelen.