Sportswitch, een Brusselse tweedehands- en weggeefwinkel 

Een gebrek aan sportkledij is voor mensen in een kwetsbare situatie één van de voornaamste drempels om te starten met sporten. Daarom lanceert de VGC-sportdienst samen met loopclub Les Gazelles de Bruxelles ‘Sportswitch’, een tweedehands- en weggeefwinkel voor sportkledij.

Iedereen kan sportkleding die nog bruikbaar is, doneren via inzamelboxen die je op verschillende locaties in Brussel kan terugvinden. Alle sportkleding zoals t-shirts, broeken, kimono’s, trainingspakken, schoenen, jassen … voor jong en oud, man of vrouw is welkom. 

Iedere Brusselaar kan in Sportswitch (online via de webwinkel of in de fysieke winkel) sportkleding kopen.

De fysieke winkel bevindt zich op de site van GC Nekkersdal, waar reeds andere initiatieven met gelijkaardige doelstellingen actief zijn, zoals de Babytheek en de Fietsbieb. 

Betalen doe je met een stempelkaart. Brusselaars met het statuut van verhoogde tegemoetkoming, of Brusselaars die toegeleid worden via een partnerorganisatie, kunnen ter plaatse een Paspartoe aan kansentarief laten aanmaken en ontvangen elk jaar 1 gratis stempelkaart. Andere Brusselaars betalen 15 euro voor een stempelkaart. 

De winkel is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de VGC en Les Gazelles de Bruxelles. Een projectmedewerkster en vrijwilligers van Les Gazelles voorzien de uitbating van de winkel en ontvangen alle bezoekers graag met een gratis kopje thee of koffie.

Wil je graag eens langsgaan of heb je zelf sportkleding te geef? 

Alle praktische informatie om je nieuwe sportoutfit te kunnen samenstellen of om je oude sportkleding te doneren vind je op www.sportswitch.be terug.