Stadskriebels palmt Tour en Taxis in op zondag 5 mei

Het jaarlijkse sportfeest Stadskriebels strijkt op 5 mei neer op de site van Tour en Taxis. De succesformule blijft dezelfde: je maakt kennis met allerlei leuke sport- en doe-activiteiten, aangevuld met animatie, performance, dans en muziek. En dat helemaal gratis! Je vindt alle informatie op www.stadskriebels.be

Sport voor iedereen

Stadskriebels nodigt mensen van alle leeftijden uit om meer dan 80 verschillende activiteiten te ontdekken. Zowel bekende als minder bekende sporten staan op het programma. Denk aan activiteiten zoals boccia, rolstoelbadminton, of laserkleiduifschieten, maar ook aan klassiekers zoals voetbal, aikido, of skateboarden. Voor wie liever iets rustigers doet, zijn er opties zoals petanque, qi gong, en knutselen. Een volledig overzicht van alle activiteiten is te vinden op Stadskriebels.

De meeste activiteiten zijn ook toegankelijk voor personen met een beperking. Als je specifieke informatie nodig hebt of extra begeleiding wilt, neem dan contact op met de VGC-sportdienst.

BXL GOES PARIS

Naar aanloop van de Paralympische Spelen in Parijs kun je dit jaar verschillende Paralympische sporten uitproberen. Test 6 verschillende sporten uit en wie weet sta jij straks te juichen voor het Paralympic Team Belgium in Parijs! Nog een goede reden om naar Stadskriebels te komen dus.

En zoveel meer…

Naast sport en beweging, kan je ook genieten van de vele demonstraties, van een hapje of een drankje en van muzikale optredens. Ook voor de kleinsten is er randanimatie voorzien.

‌‌(Info)standen‌

Aan de infostand van de VGC-sportdienst kan je terecht met al je vragen rond sporten in Brussel. Daarnaast zullen ook Paspartoe, Muntpunt en Logo Brussel aanwezig zijn met een infostand. Sportswitch is ook weer van de partij, een tweedehands- en weggeefwinkel van sportkledij. Je kan zowel sportkledij komen droppen, als shoppen aan hun mobiele stand. Heb je nog een oude fiets liggen? Breng hem mee en schenk hem aan de fietsbieb.

Praktisch

Stadskriebels gaat door op 5 mei van 11 tot 18 uur op Tour en Taxis. Je kan de site bereiken via 2 ingangen: via de Havenlaan 86 en via de Jubelfeestlaan/brug. Er zijn activiteiten op het Muziekplein, in twee binnenruimtes (Shed 1 en Shed 2), aan de waterpartij en in het park.

Stadskriebels is een GRATIS feest, maar je dient je te registreren om deel te nemen. Dat kan op voorhand via www.stadskriebels.be om wachtrijen te vermijden, of ter plaatse aan één van de 2 registratiestanden.

Alle info op www.stadskriebels.be of via sportdienst@vgc.be en 02 563 05 14.