Stadskriebels palmt Tour & Taxis in op zondag 7 mei

Het jaarlijkse sportfeest Stadskriebels strijkt op 7 mei neer op de site van Tour & Taxis. De succesformule blijft dezelfde: je maakt kennis met allerlei leuke sport- en doe-activiteiten, aangevuld met animatie, performance, dans en muziek. En dat helemaal gratis.

Sport voor iedereen

Stadskriebels moedigt kinderen, jongeren, volwassen en actieve ouderen aan om de meer dan 50 sportieve standen te verkennen. Bekende, maar ook minder bekende sporten staan op het programma. Wat dacht je jympa, rolstoelbasket, sumoworstelen of laserkleiduifschieten? Geen nood, ook de klassiekers zijn aanwezig, met (panna)voetbal, aikido, skateboarden en het 3x3 baskettornooi. Voor wie het wat rustiger aan wil doen, is er yoga, pilates, qigong en meditatie. Een overzicht van alle activiteiten vind je op http://www.stadskriebels.be.

De meeste activiteiten zijn ook toegankelijk voor personen met een beperking. Wens je specifieke informatie of extra begeleiding, neem dan contact op met de VGC-sportdienst.

En zoveel meer…

Naast sport en beweging, kan je ook genieten van de vele demonstraties, van een hapje of een drankje, en van de ambiance van een fanfare en muzikale optredens. Voor de kleinsten is er randanimatie voorzien. Je kan zelfs je eigen vruchtensap trappen met onze sappentrapper!

Vernieuwde site Tour & Taxis

De laatste jaren onderging de site van Thurn en Taxis een ware metamorfose. Gare Maritime werd vernieuwd en waar vroeger een grote stenen vlakte lag, ligt nu een waterpartij van 3500 m2 omringd met groen. Tijdens Stadskriebels kan je de site en de omgeving ontdekken via een gegidste wandeling, een fiets- of een looptocht. Tussen Gare Maritime en de Viskaai vind je een gloednieuwe speeltuin, compleet met glijbaan, klimtoestellen en touwenparcours.

Nieuw dit jaar

Bijzondere aandacht gaat dit jaar naar de duurzaamheid van Stadskriebels. Weg met de plastic flesjes, welkom aan groene wc’s, gratis bewaakte fietsstallingen en gerecycleerde banners. Het beachvolleybalterrein dat voor de gelegenheid wordt aangelegd, blijft een hele zomer liggen.

Daarnaast is er de mobiele stand van Sportswitch, een tweedehands- en weggeefwinkel van sportkledij. Je kan zowel sportkledij komen droppen, als shoppen aan hun mobiele stand. Heb je nog een oude fiets liggen? Breng hem mee en schenk hem aan de fietsbieb.

Praktisch

Stadskriebels gaat door op 7 mei 2023, van 11.00 tot 18.00 uur op Tour & Taxis. Je kan de site bereiken via drie ingangen: de Havenlaan 86, de Picardstraat (Gare Maritime) en de Jubelfeestlaan/brug. Er zijn activiteiten op het Muziekplein, in de Gare Maritime, aan de waterpartij en in het park.

Stadskriebels is een gratis feest, maar je dient je te registreren om deel te nemen. Dat kan op voorhand via http://www.stadskriebels.be om wachtrijen te vermijden, of ter plaatse aan één van de drie registratiestanden.

 

Nog vragen? http://www.stadskriebels.be - sportdienst@vgc.be - 02 563 05 14.