Stadskriebels@Canal op zondag 8 mei

Stadskriebels is terug en hoe! In 2022 wordt het een extra feestelijke editie, op 3 verschillende locaties met heel wat Brusselse (sport)partners. Op, naast of langs het Brussels kanaal. Vier met ons mee en ontdek een mix van sport, animatie, performance, dans en muziek.

Sport a volonte en voor iedereen 

Stadskriebels daagt jong en oud uit om de meer dan 50 actieve sportstanden te verkennen. Bekende, maar ook totaal onbekende sporten staan op het programma. Wat dacht je van een Ninja Run of pump track? Of ontdek de sporten van de toekomst in de VR-ruimte of doe mee met onze klassiekers zoals voetbal, aikido of skateboarden. Dit jaar mogen er ook geen wateractiviteiten ontbreken, je kan kajakken of van het water genieten op de Waterbus of de Eenhoorn.

Je kan ook meedoen met de OlympiGO, een 3x3 baskettornooi of meelopen tijdens de Park’cours in Tour & Taxis…

We verklappen ook al dat Hoodie, de held van Vrijbeek, op alle locaties langskomt en jullie uitdaagt voor een partijtje KUBB, je de weg zal wijzen op de Avatar Run en je al zijn tips voor de ultieme free running tricks zal verklappen.  

Een overzicht van alle activiteiten vind je op stadskriebels.

Alle activiteiten zijn in de mate van het mogelijke toegankelijk voor personen met een beperking. Wens je specifieke informatie of extra begeleiding, neem dan even contact op met de VGC-sportdienst.

Animatie, demo en muziek

Naast sport en beweging is er ook tijd voor om te genieten, van de vele demonstraties, van een hapje of een drankje een kijken, van een fanfare, een gek kapsalon, … je wordt gegarandeerd verrast.

Stadskriebels @Canal zondag 8 mei *gratis*

Waar vind je Stadskriebels?

Stadskriebels@Canal heeft 3 eilanden en een paar uitlopers langs het kanaal.

  • Op Tour & Taxis vind je Stadskriebels op het plein voor het Koninklijk Pakhuis, in het park en in de sheds.  
  • Langs alle kanten van de Ninoofsepoort kan er gesport worden. 
  • Op Biestebroek kan je terecht in het zwembad van Flow (niet om te zwemmen 😉), in het Circlepark en op de Pierre Marchantbrug.

Stadskriebels is een GRATIS feest. Registreer je via www.stadskriebels.be of ter plaatse aan één de registratiestanden om deel te nemen aan de sporten.

Alle info op www.stadskriebels.be of via sportdienst@vgc.be en 02 563 05 14.