n Brussel - naar homepage

Transparant en verhelderend voor iedereen: VGC-website behaalt AnySurfer-label

Om de informatie voor de burger en de organisaties in Brussel zo helder en zo volledig mogelijk over te brengen, maakte de Vlaamse Gemeenschapscommissie een analyse van haar website vgc.be en herwerkte ze de inhoud. Daarop behaalde de VGC begin augustus het AnySurfer-label voor haar site www.vgc.be.

anysurfer - voor een toegankelijker internet

Dat is het kwaliteitslabel voor toegankelijke websites in Vlaanderen en Brussel. AnySurfer wil de digitale wereld toegankelijker maken voor iedereen, zonder daarbij een vlotte bruikbaarheid uit het oog te verliezen. Op een toegankelijke site kan iedereen informatie vinden, staan gelijke kansen centraal en wordt de digitale kloof verkleind.

“De VGC draagt toegankelijkheid hoog in het vaandel, omdat iedereen gelijke kansen verdient. Wij vinden het dan ook belangrijk dat alle bezoekers onze website gemakkelijk kunnen gebruiken. De website www.vgc.be is daarom opgebouwd volgens de principes van AnySurfer. We zijn trots dat we het label behaald hebben”, aldus leidend ambtenaar Eric Verrept.

De AnySurfer Checklist voor websites en digitale documenten bestaat uit een 40-tal ijkpunten en stemt helemaal overeen met niveau A van de Web Content Accessibility Guidelines versie 2.0. Dat is de wereldwijde standaard voor toegankelijke websites.