n Brussel - naar homepage

Trefdag 'Outreachend Werken' in Brussel

'Outreachend werken’, ‘vindplaatsgericht werken’, ‘leefwereldgericht werken’ ...? Hoe pakt u het aan en wat levert het op? Hoe behoudt u uw bewegingsvrijheid op een plek die niet de uwe is?

Kinderhand in volwassenhand

Deze en andere thema's komen aan bod tijdens de trefdag. Ontmoeting en uitwisseling voor en door praktijkwerkers staan centraal. We richten ons naar nieuwe en ervaren outreachwerkers in Brussel. Outreachend werken vergt een cultuursensitieve benadering, zeker in onze hoofdstad.

Steeds meer dienst-, hulp- en zorgverleners verlaten hun bureau om buiten de muren van de organisatie met de meest kwetsbare of gekwetste mensen aan de slag te gaan. Door te werken in de leefwereld van je doelpubliek, kan uw aanbod en werking beter laten aansluiten bij de specifieke context en de behoeften. De drempel om ondersteuning te vragen verlaagt.

In de voormiddag van deze trefdag zoomen we in op outreachend werken als concrete methodiek. In de namiddag kunt u tijdens een aantal workshops ontdekken welke elementen voornaam zijn als u aan de slag wil als outreachwerker.

Praktisch

De trefdag is er voor

  • Professionele en vrijwillige hulpverleners en sociale professionals
  • Leidinggevenden in de sociale en hulpverleningssector
  • Beleidsmedewerkers

Wanneer?

Donderdag, 8 november 2018 van 9 tot 17 uur

Waar?

De Pianofabriek, Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis

Hoe inschrijven?

Via het elektronisch inschrijvingsformulier.
Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan tot en met 1 november 2018.

Alle info vindt u op onze website.

Meer vragen?

Tel.: 02 563 0373 of welzijn.gezondheid@vgc.be