Uitbreiding Covid Safe Ticket vanaf 15 oktober 2021

Vanaf 15 oktober heeft u op vele plaatsen binnen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een Covid Safe Ticket (CST) nodig om veilig deel te nemen aan activiteiten. De overheid wil de bevolking extra beschermen op plaatsen waar het moeilijk is om afstand te bewaren of een mondmasker te dragen. Bovendien wil ze door deze tijdelijke maatregel het sociale en economische leven draaiend houden.

Met een CST bewijst u dat u gevaccineerd, negatief getest of genezen bent van COVID-19.

Op plaatsen waar u een Covid Safe Ticket moet tonen, ziet u de gele sticker. 

Het gaat om cafés, restaurants, sport- en fitnessclubs, handelsbeurzen, congressen, cultuurhuizen en andere plaatsen die tot de recreatie- of feestsector behoren. Ook ziekenhuizen en rust- en verzorgingstehuizen zijn verplicht een CST te vragen aan bezoekers.

Hoe vraagt u een CST aan?

  • Covid Safe Be-app: download de app op uw smartphone. Dit filmpje toont hoe u dat doet. 
  • Website: op www.covidsafe.be vindt u de link naar de overheidswebsites waar u het CST-certificaat kan downloaden en afdrukken.
  • Telefonisch: bel het callcenter op 02 214 19 19. Aan de hand van uw rijksregisternummer krijgt u het document opgestuurd naar uw thuisadres. 

Klik op de FAQ-pagina van de GGC voor actuele informatie. 

Raadpleeg hier de infographic over het Covid Safe Ticket met een samenvatting van de belangrijkste maatregels rond het CST.