VGC-speelpleinen op avontuur in Planckendael

Op donderdag 18 juli trokken de kinderen van 25 Nederlandstalige VGC-speelpleinen uit Brussel naar het dierenpark Planckendael voor een heus avontuur. Meer dan 1.800 ketjes en 330 (hoofd)animatoren gingen er samen op ontdekkingstocht. 
 
De VGC organiseert deze zomervakantie opnieuw speelpleinen in samenwerking met Nederlandstalige scholen in Brussel. Animatoren, hoofdanimatoren, leerkrachten en het Onderwijscentrum Brussel bundelen de krachten om kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Kinderen en jongeren tussen de 3 en 15 jaar uit het Nederlandstalig onderwijs in Brussel kunnen terecht op de VGC-speelpleinen voor een uitdagende, gevarieerde en kwalitatieve vakantie. Deze zomervakantie zijn 33 speelpleinen actief over een periode van 9 weken, verspreid over 13 Brusselse gemeenten. De totale capaciteit bedraagt 14.272 plaatsen.
 
De VGC-speelpleinen wil kinderen in de eerste plaats een leuke vakantie bezorgen en nieuwe ervaringen bieden, zowel binnen als buiten Brussel. Een uitstap naar Planckendael past perfect in dat plaatje. 
Is de kleine zebra Uzuri echt zo schattig? Hebben de bonobo’s het naar hun zin in hun gloednieuw verblijf? Hoe voelt het om tussen de pinguïns te wandelen? De kinderen konden het allemaal ontdekken in Planckendael. 
Naast een tocht door het park, konden de groepen op de evenementenweide terecht om samen te spelen. Voor de kleinsten was er een snoezelhoek om te bekomen van alle indrukken. 

De VGC herhaalt het evenement op donderdag 8 augustus. Zo krijgen alle speelpleinen en nog meer kinderen de kans om deel te nemen.