Vorming: Pesten aanpakken met ‘No Blame’! (volzet)

Hoe pakt u als sport- of jeugdbegeleider pesten aan? Hoe zorgt u dat iedereen zich goed voelt in de groep?

Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit op school, met hun favoriete sport of in de jeugdbeweging. Maar niet altijd. Pesten is nog steeds één van de grootste problemen in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Uit onderzoek blijkt dat één kind op zes in Vlaanderen gepest wordt tijdens hun jeugd. Bijna één kind op dertig heeft er dagelijks mee te maken. (Cyber)pesten blijft tot op de dag van vandaag een hardnekkig probleem. Maar er is nog meer: ongeveer één op drie Vlaamse jongeren geeft aan niet goed in zijn vel te zitten. Jongeren vandaag de dag worstelen met hun psychisch welzijn. Wanneer u met die jongeren doorpraat, komt pesten vaak als één van de factoren naar boven.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie wil hier samen met jullie een vuist tegen maken.

Samen met Tumult vzw organiseren we op woensdag 31 maart (20 tot 22 uur) een online vorming waarin we stil staan bij vragen als:

Wat is pesten?
Wie is allemaal betrokken in een pestsituatie?
Hoe voorkomt u pesten?
Daarna zoomen we in op de 7 stappen van No Blame. U leert het pesten in groep aan te pakken, met als gemeenschappelijk doel, ervoor zorgen dat iedereen zich goed voelt in de groep.
De vorming is gratis, maar inschrijven is verplicht.