Wissel kennis en vaardigheden uit op het eerste OCB-Onderwijsfestival

Op zaterdag 26 maart 2022 organiseert het Onderwijscentrum Brussel (OCB) het eerste OCB-Onderwijsfestival. Daarmee zet het OCB het Nederlandstalig onderwijs in Brussel in de kijker en biedt het leerkrachten, directies, onderwijzend personeel …  de kans om kennis en vaardigheden uit te wisselen. De thema’s van Urban Education gidsen de deelnemers door het festival.

Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel en zijn leerkrachten zijn een vat vol kennis. Om die kennis nog beter te benutten en te delen, organiseert het OCB het eerste Brussels Onderwijsfestival. In het decor van de gloednieuwe Campus Kanal van de Erasmushogeschool Brussel worden alle Brusselse leerkrachten op zaterdag 26 maart ontvangen voor een dag vol inspirerende ideeën.

Iedereen die aanwezig is, kan in de verschillende ‘wijken’ waarin het festival is opgedeeld op zoek gaan naar inspiratie. Zo is er de sprekerswijk ‘Den Babbeleir’, waarin verschillende debatten en lezingen doorgaan binnen de thema’s van urban education. Onder meer socioloog Dirk Jacobs, ondernemer Hassan Al Hilou en comédienne Dena Vadhani zullen daar het woord nemen. Brussels onderwijsminister Sven Gatz zal een beschouwing geven op de lezing over meertaligheid van Esli Struys, assistent professor Taalkunde aan de VUB.

Daarnaast is er een ruimte voorzien waarin leerkrachten praktijkverhalen kunnen uitwisselen en elkaar inspireren. Ten slotte kunnen leerkrachten op het festival kennis maken met het ondersteuningsaanbod van het OCB en de VGC.