Zoekresultaten

14 resultaten

Een zomer lang Playcation

Image
© /
Spelen, bewegen, ravotten … dat zijn de codewoorden van Playcation 2023. Verspreid over de stad worden kinderen uitgenodigd om zich uit te leven in vrij spelen en sporten. Alle Playcation-activiteiten zijn gratis toegankelijk, zonder reservatie. Playcation komt tot stand in samenwerking met verschillende Brusselse organisaties en experten in vrij en niet-begeleid spelen en bewegen. De VGC bouwt zo mee aan een kindvriendelijke stad voor elk Brussels kind.
Meer over Een zomer lang Playcation

Doe mee aan de conferentie Child in the City

Image
Draagt jouw innovatieve werking, je nieuwe beleid of je onderzoek bij aan een kindvriendelijke stad? En wil je jouw ervaringen hierover delen? Stel je dan kandidaat voor een presentatie op de Internationale Conferentie Child in the City. Deze vindt plaats in Brussel van 20 tot 22 november 2023.
Meer over Doe mee aan de conferentie Child in the City

Infodag Europese subsidiemogelijkheden

Image
Infodag Europese subsidiemogelijkheden donderdag 17 november 2022
17 november organiseert de Vlaamse Gemeenschapscommissie een infodag over Europese subsidiemogelijkheden. De nieuwe Europese beleidsperiode 2021-2027 is ondertussen actief. U krijgt tijdens deze dag info over de nieuwe programmaperiode en subsidiemogelijkheden binnen verschillende Europese programma’s.
Meer over Infodag Europese subsidiemogelijkheden

VGC Beleidsplan Samenleven 2022–2025 goedgekeurd

Image
Beleidsplan Samenleven 2022-2025
De laatste jaren draagt Brussel haar imago als superdiverse stad meer en meer met terechte fierheid uit. Toch blijft samenleven en werken in superdiversiteit ook hier een permanente opdracht voor overheden, organisaties en burgers. De VGC gaat reeds geruime tijd positief aan de slag in deze superdiverse context, en schreef een ambitieus project voor een meer gedeelde stad. Lees het nieuwe beleidsplan Samenleven.
Meer over VGC Beleidsplan Samenleven 2022–2025 goedgekeurd

Genieten zonder limieten

Image
Heeft je kind een beperking, maar geniet hij of zij ook van sport, spel, cultuur en muziek? De brochure "Genieten zonder limieten" bundelt het vrijetijdsaanbod in Brussel voor kinderen en jongeren met een beperking.
Meer over Genieten zonder limieten

VGC Armoedeplan 2022-2025 goedgekeurd

Image
Armoede kent veel gezichten en is niet altijd zichtbaar. Het is een complex en hardnekkig probleem dat mensen raakt in de kern van hun bestaan. De VGC schreef een beleidsplan om armoede in Brussel te bestrijden. U vindt hier het VGC armoedeplan 2022-2025.
Meer over VGC Armoedeplan 2022-2025 goedgekeurd

De Brusselse kinderdagverblijven in kaart via een interactief dashboard

Image
De Brusselse kinderdagverblijven in kaart via een interactief dashboard. Deze interactieve kaart geeft een visueel overzicht van de demografie, kinderopvangplaatsen en aanvragen voor Nederlandstalige kinderopvang voor baby’s en peuters in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, haar gemeenten en wijken.
Meer over De Brusselse kinderdagverblijven in kaart via een interactief dashboard

Oproep: NU praat ik erover is op zoek naar een muur

Image
Nu praat ik erover is op zoek naar een muur!
Nupraatikerover.be is een chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld. Graag wil het project extra inzetten op Brusselse jongeren. Om het project te realiseren, is het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling op zoek naar een muur.
Meer over Oproep: NU praat ik erover is op zoek naar een muur

Bruss-it: de goedgekeurde projecten zijn bekend!

Image
Met de projectoproep Bruss-it ondersteunt de VGC projecten rond het thema 'Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad'. In 2021 werkten 46 stadsmakers een eigen idee of ideeën uit het participatietraject Stadspiratie uit tot een projectaanvraag.  
Meer over Bruss-it: de goedgekeurde projecten zijn bekend!

"Geweld stopt niet vanzelf”: 1712-campagne richt zich op omstaanders van geweld

Image
Twee op de drie contactnemers met 1712 is getuige of omstaander van familiaal geweld, hoofdzakelijk buren, vrienden of familie. Zij kennen het gezin of het koppel vaak persoonlijk en hebben daardoor een goed zicht op de situatie. Nochtans twijfelen ze vaak om hulp in te schakelen. “Ze zijn onzeker over de ernst van de feiten, bang voor eventuele gevolgen of vinden dat ze zich niet moeten bemoeien met iemands privé-leven”, zegt Wim Van de Voorde, Vlaams coördinator van hulplijn 1712.
Meer over "Geweld stopt niet vanzelf”: 1712-campagne richt zich op omstaanders van geweld