Nieuws

42 resultaten

COVID-19 campagne 'Behoud de juiste reflex'

Image
Experts verwachten in de herfst en winter opnieuw pieken met COVID-19-besmettingen. Help mee om iedereen bewust te maken van de strijd tegen dit virus: verspreid de informatie via uw sociale media en nieuwsbrieven, hang posters op, deel flyers uit. U vindt een link naar campagnemateriaal om af te drukken/delen.
Meer over COVID-19 campagne 'Behoud de juiste reflex'

Vakantiegids Herfst-Kerst 2022

Image
Op zoek naar vakantiepret tijdens de herfst- en kerstvakantie? Vind makkelijk creatieve workshops, speelse en sportieve activiteiten voor kinderen en jongeren van 2,5 tot 18 jaar in de Vakantiegids!
Meer over Vakantiegids Herfst-Kerst 2022

De nieuwe VGC-brochures 2022-2023 zijn er

Image
Vrije tijd aanbod Brussel
Meer over De nieuwe VGC-brochures 2022-2023 zijn er

Genieten zonder limieten

Image
Heeft je kind een beperking, maar geniet hij of zij ook van sport, spel, cultuur en muziek? De brochure "Genieten zonder limieten" bundelt het vrijetijdsaanbod in Brussel voor kinderen en jongeren met een beperking.
Meer over Genieten zonder limieten

Playcation maakt deze zomer ruimte voor spelen in de stad

Image
Playcation logo
De Vlaamse Gemeenschapscommissie maakt deze zomer ruimte voor spelen in de stad: Playcation! Want de VGC wil van Brussel een stad maken op kindermaat. Playcation onderzoekt deze zomer op welke manier de VGC kan aanzetten tot vrij spelen.
Meer over Playcation maakt deze zomer ruimte voor spelen in de stad

Zomer 2022 maakt Staycation plaats voor Playcation

Image
© Kamilia Hsaine
De projectoproep Staycation maakt plaats voor Playcation: hoe maken we meer ruimte voor spelen in onze stad in de publieke en semi-publieke ruimte? Deze zomer begint de VGC met een aantal experimenten in eigen beheer, om tegen 2023 graag terug een projectoproep te doen.
Meer over Zomer 2022 maakt Staycation plaats voor Playcation

Save the date: Feest van het Welzijn

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie wil je bedanken voor je dagelijkse inzet voor Brussel en de Brusselaars. 
Je bent welkom op donderdag 8  september 2022 in de Ancienne Belgique voor een avond vol muziek en dans met een optreden van ‘Sandra Kim met live band’.
Meer over Save the date: Feest van het Welzijn

Stadskriebels@Canal op zondag 8 mei

Image
Stadskriebels @Canal zondag 8 mei *gratis*
Stadskriebels op zondag 8 mei. Stadskriebels is terug en hoe! In 2022 wordt het een extra feestelijke editie, op 3 verschillende locaties met heel wat Brusselse (sport)partners. Op, naast of langs het Brussels kanaal. Vier met ons mee en ontdek een mix van sport, animatie, performance, dans en muziek.
Meer over Stadskriebels@Canal op zondag 8 mei

Buitenspeeldag op woensdag 20 april 2022

Image
Buitenspeeldag 2022 woensdag 20 april
Doe mee met de Buitenspeeldag op woensdag 20 april. Op woensdag 20 april is het in heel Vlaanderen Buitenspeeldag. Ook Brussel doet opnieuw mee. Heb je zin om met vele andere kinderen en jongeren buiten te spelen of te sporten? Trommel dan zeker al je vrienden en vriendinnen op en kom af! 
Meer over Buitenspeeldag op woensdag 20 april 2022

Doe mee met de 'Week tegen Pesten' - Schrijf in voor de gratis vorming

Image
Van 18 tot 25 februari is er opnieuw ‘De Vlaamse Week tegen Pesten’. De focus ligt dit jaar op ‘Iedereen is anders. Iedereen hoort erbij’. Ook de VGC zet mee haar schouders onder deze campagne en organiseert een gratis vorming. Schrijf in!
Meer over Doe mee met de 'Week tegen Pesten' - Schrijf in voor de gratis vorming