Nieuws

41 resultaten

Playcation maakt deze zomer ruimte voor spelen in de stad

De Vlaamse Gemeenschapscommissie maakt deze zomer ruimte voor spelen in de stad: Playcation! Want de VGC wil van Brussel een stad maken op kindermaat. Playcation onderzoekt deze zomer op welke manier de VGC kan aanzetten tot vrij spelen.
Meer over Playcation maakt deze zomer ruimte voor spelen in de stad

De Brusselse kinderdagverblijven in kaart via een interactief dashboard

Image
De Brusselse kinderdagverblijven in kaart via een interactief dashboard. Deze interactieve kaart geeft een visueel overzicht van de demografie, kinderopvangplaatsen en aanvragen voor Nederlandstalige kinderopvang voor baby’s en peuters in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, haar gemeenten en wijken.
Meer over De Brusselse kinderdagverblijven in kaart via een interactief dashboard

Zomer 2022 maakt Staycation plaats voor Playcation

Image
© Kamilia Hsaine
De projectoproep Staycation maakt plaats voor Playcation: hoe maken we meer ruimte voor spelen in onze stad in de publieke en semi-publieke ruimte? Deze zomer begint de VGC met een aantal experimenten in eigen beheer, om tegen 2023 graag terug een projectoproep te doen.
Meer over Zomer 2022 maakt Staycation plaats voor Playcation

Save the date: Feest van het Welzijn

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie wil je bedanken voor je dagelijkse inzet voor Brussel en de Brusselaars. 
Je bent welkom op donderdag 8  september 2022 in de Ancienne Belgique voor een avond vol muziek en dans met een optreden van ‘Sandra Kim met live band’.
Meer over Save the date: Feest van het Welzijn

Stadskriebels@Canal op zondag 8 mei

Image
Stadskriebels @Canal zondag 8 mei *gratis*
Stadskriebels op zondag 8 mei. Stadskriebels is terug en hoe! In 2022 wordt het een extra feestelijke editie, op 3 verschillende locaties met heel wat Brusselse (sport)partners. Op, naast of langs het Brussels kanaal. Vier met ons mee en ontdek een mix van sport, animatie, performance, dans en muziek.
Meer over Stadskriebels@Canal op zondag 8 mei

Buitenspeeldag op woensdag 20 april 2022

Image
Buitenspeeldag 2022 woensdag 20 april
Doe mee met de Buitenspeeldag op woensdag 20 april. Op woensdag 20 april is het in heel Vlaanderen Buitenspeeldag. Ook Brussel doet opnieuw mee. Heb je zin om met vele andere kinderen en jongeren buiten te spelen of te sporten? Trommel dan zeker al je vrienden en vriendinnen op en kom af! 
Meer over Buitenspeeldag op woensdag 20 april 2022

Oproep: NU praat ik erover is op zoek naar een muur

Image
Nu praat ik erover is op zoek naar een muur!
Nupraatikerover.be is een chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld. Graag wil het project extra inzetten op Brusselse jongeren. Om het project te realiseren, is het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling op zoek naar een muur.
Meer over Oproep: NU praat ik erover is op zoek naar een muur

Zorgzame buurten: de eerste vijf projecten zijn bekend!

Image
Zorgzame buurten
De Vlaamse Gemeenschapscommissie selecteerde samen met de Vlaamse Gemeenschap de eerste vijf projecten voor de uitbouw van ‘zorgzame buurten’ in Brussel, buurten die vereenzaming tegengaan en een gebrekkige toegang tot zorg aanpakken. 
Meer over Zorgzame buurten: de eerste vijf projecten zijn bekend!

Doe mee met de 'Week tegen Pesten' - Schrijf in voor de gratis vorming

Image
Van 18 tot 25 februari is er opnieuw ‘De Vlaamse Week tegen Pesten’. De focus ligt dit jaar op ‘Iedereen is anders. Iedereen hoort erbij’. Ook de VGC zet mee haar schouders onder deze campagne en organiseert een gratis vorming. Schrijf in!
Meer over Doe mee met de 'Week tegen Pesten' - Schrijf in voor de gratis vorming

Ontdek alle nieuwe cursussen van de 22 gemeenschapscentra

Image
Leren met goesting: Ontdek alle nieuwe cursussen op www.n22.brussels
Wat de toekomst biedt, weet niemand. Wat we wel weten is dat N22 opnieuw een heleboel leerrijke activiteiten voor u in petto heeft. Van een dansatelier voor uw peuter in GC De Maalbeek, over boksen voor kinderen in GC Everna, maak kennis met alle stijlen van urban dance in GC De Markten tot relaxerende yoga in GC Op-Weule. Het aanbod is bijzonder divers. Ontdek alle nieuwe cursussen en schrijf u snel in.
Meer over Ontdek alle nieuwe cursussen van de 22 gemeenschapscentra