n Brussel - naar homepage

Paspartoe voor groepen

Voordelig met je organisatie op uitstap? Dat kan, met Paspartoe! Vraag je groepspas voor organisaties aan en geniet volop van het Brusselse vrijetijdsaanbod.

Voor organisaties die werken met mensen in armoede bestaan er 2 groepspassen.

Korting bij culturele activiteiten van Paspartoe-partners

Met deze groepspas voor organisaties krijg je in groep korting bij culturele activiteiten van Paspartoe-partners. Op je groepspas worden jaarlijks 70 forfaitaire kortingen van 6 euro opgeladen. Die kan je in verschillende beurten gebruiken. Met de groepspas krijg je bij elke culturele activiteit per persoon een korting van maximaal 6 euro op de toegangsprijs. Zodra er 5 deelnemers zijn, kan je gebruik maken van de groepskorting. Per ticket kan je één forfaitaire korting van maximaal 6 euro in mindering brengen.

Bijvoorbeeld: je gaat met 10 mensen van je organisatie naar een concert dat 20 euro per persoon kost. Je koopt daarvoor 10 tickets. Met je groepspas voor organisaties krijg je 6 euro korting per persoon. In totaal krijg je dus 60 euro korting, je moet maar 140 euro betalen. De 10 gebruikte beurten gaan van je forfaitaire kortingen van je groepspas af, waardoor je nog 60 beurten over houdt.

Jaarlijks 150 beurten van kansentarieven

Met deze soort groepspas voor organisaties krijg je jaarlijks 150 beurten van kansentarieven. Daarmee betaal je 2 euro per persoon voor activiteiten die maximaal 16 euro kosten. Ook die beurten kan je in verschillende keren gebruiken. Zodra er 5 deelnemers zijn, kan je gebruik maken van de groepskorting. Per ticket kan je één kansentarief gebruiken.

Bijvoorbeeld: je gaat met 12 mensen van je organisatie naar een voorstelling die 8 euro per persoon kost. Je koopt daarvoor 12 tickets. Met je groepspas voor organisaties koop je de tickets tegen kansentarief:  je betaalt maar 2 euro per persoon, in totaal 24 euro. Die 12 gebruikte beurten gaan van de kansentarieven op je groepspas af, waardoor je nog 138 beurten over houdt.

Het meest voordelige is dat je de forfaitaire kortingen van 6 euro gebruikt voor activiteiten die meer dan 16 euro kosten. De kansentarieven gebruik je best voor aanbod tot en met 16 euro.

En een gids?

Wil je voor een bezoek een gids inschakelen? Jaarlijks kan je drie keer een tussenkomst voor één gids per bezoek krijgen. De kostprijs van die gids wordt voor 80% door Paspartoe terugbetaald.

Voor wie?

De groepspas is er voor alle erkende organisaties die werken met mensen in armoede. Een overzicht van die erkende organisaties vind je in het VGC-collegebesluit daarover (collegebesluit 20152016-0644 van 14 juli 2016). Elk jaar zal je organisatie het contingent van 70 forfaitaire kortingen van 6 euro automatisch opnieuw op de groepspas ontvangen, net zoals de 150 kansentarieven, mits je organisatie erkend blijft.

Hoe gebruiken?

Ga met je groepspas naar een van de Paspartoe-partners om je tickets te kopen. Geef je groepspas aan de kassa af. Zeg hoeveel tickets je wil kopen en welke korting je kiest (6 euro korting of met het kansentarief). De kassamedewerker scant de groepspas en trekt het aantal beurten van de groepspas af: afhankelijk van je keuze gaan de beurten af van de forfaitaire kortingen of van de kansentarieven. Je betaalt het restbedrag en krijgt je tickets. Heb je een tussenkomst voor een gids? Geef dan de brief af die je kreeg van Paspartoe en betaal de overige 20% van de gidsprijs.

Hoeveel kortingen?

Wil je weten hoeveel kortingen of beurten je nog over hebt op je groepspas? Surf dan naar deze website en geef je groepspasnummer in. Je ziet meteen hoeveel kortingen of beurten je nog hebt en tot wanneer ze geldig zijn.

Promoot Paspartoe!

Organisaties zijn belangrijke ambassadeurs om mensen warm te maken voor het cultuur-en vrijetijdsaanbod. Daarom vragen we je ook om de individuele Paspartoe te promoten bij je leden en hen aan te sporen om zich aan te sluiten bij Paspartoe. Wil je graag promotiefolders verspreiden bij je leden? Geef ons een seintje!

Daarnaast vragen we dat je Paspartoe vermeldt in je communicatiekanalen, zowel offline als online. Gebruik je de groepspas voor een activiteit met je organisatie? Neem dan in alle communicatie daarover de vermelding ‘Met de steun van Paspartoe’ op, samen met het Paspartoe-logo. Volg en like ons zeker ook op Facebook.