n Brussel - naar homepage

Erfgoedwerking subsidies

In het kader van het erfgoedbeleid van de VGC kunnen verschillende erfgoedorganisaties voor hun jaarwerking een subsidie aanvragen.

Partner binnen het erfgoedbeleid van de VGC

Erfgoedorganisaties die een rol opnemen binnen het erfgoedbeleid van de VGC kunnen voor hun structurele werking ondersteuning vragen.

Erfgoedorganisaties en -verenigingen die een subsidie aanvragen moeten:

  • actief zijn in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
  • een kwalitatieve Nederlandstalige werking ontplooien;
  • garant staan voor een kwalitatieve omgang met het cultureel erfgoed.

De aanvraag, een volledig en voldoende gemotiveerd dossier, moet tijdig de VGC-administratie bereiken. Het dossier bevat een realistische planning en een doorzichtige begroting.

Verenigingen actief op het vlak van dialectologie, familie- en/of heemkunde en folkloristische verenigingen of feesten 

Erfgoedverenigingen actief op het vlak van dialectologie, familie- en/of heemkunde kunnen jaarlijks een subsidie aanvragen. De zorg voor en de ontsluiting van het cultureel erfgoed  staan centraal in de werking van de vereniging. Het verzamelen en onderzoeken van lokaal erfgoed is een belangrijk aspect. Ook het publiek kennis laten maken met dit erfgoed aan de hand van websites, tijdschriften, lezingen/conferenties of andere publieksgerichte activiteiten staan centraal.

Folkloristische verenigingen en feesten tonen aan dat zij jaarlijks minstens één traditionele en/of eigentijdse activiteiten of evenementen organiseren. Deze initiatieven moeten bijdragen tot de actieve beleving van de Brusselse folklore en/of tradities.