n Brussel - naar homepage
Sportdag. Groep lachende mensen in fietskledij. Sommige met een fietshelm op.

Sport

De sportdienst werkt samen met en sluit aan bij de bruisende, levendige en bijzonder gevarieerde sportscène in Brussel. Ook daar wil de VGC-sportdienst zijn rol opnemen.

Sport voor allen

Soms hebben en geven mensen wel eens een reden om niet te sporten. De VGC-sportdienst geeft u veel redenen om wél te sporten. Ook al hebt u niet veel geld, is uw kind nog geen zes, hebt u al wat meer levenservaring, begint u pas Nederlands te leren of zit u in een rolstoel. De sportdienst wil ervoor zorgen dat iedereen in deze stad kansen krijgt om te sporten. 

Sport in Brussel

Het Nederlandstalige sportaanbod in Brussel is bijzonder rijk en gevarieerd. De VGC-sportdienst neemt daarin een actieve regierol op, als ondersteunende overheidspartner.

De sportdienst ondersteunt het bestaande aanbod en maakt dat aanbod bekend. Daarnaast versterkt, verdiept en verbreedt de sportdienst het  Brusselse sportaanbod: via de ontwikkeling van eigen projecten en initiatieven, of door samenwerking met partners.

Expertise delen

Sporten is gezond. Als dat met een goede omkadering en begeleiding gebeurt, is dat nog beter. Een sportclub oprichten en zien groeien is fijn. En met de juiste kennis en informatie bij de hand gaat het nog vlot ook.