n Brussel - naar homepage

Kwaliteit ondersteunen

De VGC investeert dag in dag uit in een kwaliteitsvolle ondersteuning van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Doel: iedere leerling, student of cursist de beste onderwijskansen geven.
leerlinge op schoolbank

Op maat van Brussel

Kwaliteitsvol onderwijs is onderwijs dat erin slaagt om een maximale leerwinst te creëren bij alle kinderen, jongeren, studenten en cursisten. Het Nederlandstalig onderwijs in Brussel is geen eiland in de stad. De grootstedelijke en meertalige realiteit van Brussel, in combinatie met het minderheidsaandeel van het Nederlands als voertaal, resulteren in specifieke uitdagingen.  Dat vraagt om een specifieke aanpak en ondersteuning, op maat van Brussel.

Lange traditie

De VGC zet sinds jaar en dag in op een kwaliteitsvolle ondersteuning van het onderwijs. Daarbij zet ze zelf initiatieven op, of ondersteunt ze partners om dit te doen.

Zo is het Onderwijscentrum Brussel (OCB) één van de belangrijkste instrumenten om scholen, leerkrachten en onderwijspartners te ondersteunen op het vlak van effectief onderwijs in een grootstedelijk context. Een andere belangrijke partner is het Huis van het Nederlands Brussel, dé expert op het vlak van ‘Nederlands als tweede taal’ in Brussel. De VGC schakelt het Huis in voor kwaliteitsondersteuning van onder meer lessen Nederlands voor volwassenen.