Brussel krijgt twee extra Study Spaces tijdens winterblok

Vanaf 1 december 2022 opent Brik in Brussel twee extra Study Spaces: Spaces City Centre en Maison de la Poste. Samen bieden ze studeerplekken aan voor 160 studenten uit de Nederlandstalige hogeronderwijsinstellingen in Brussel. Voor de opening van de nieuwe Study Spaces maakt de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) 50.000 euro vrij.

In studeerplekken voorzien voor studenten in Brussel is al jaren een prioriteit van de samenwerking tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Brik. Studenten kunnen er samen studeren in een aangename omgeving en met de nodige voorzieningen. “Met deze extra Study Spaces spelen we in op de toenemende vraag naar studieplekken deze winter”, aldus minister Sven Gatz, die in de VGC bevoegd is voor Nederlandstalig onderwijs. “We bereiken hiermee de kaap van 1.000 plekken waar studenten zich in alle rust kunnen voorbereiden op de examens, ook ’s avonds en in het weekend.”

Spaces City Centre opent vanaf december vlakbij de Beurs in het centrum van de stad. Er is plaats voor 60 studenten die er op weekdagen terecht kunnen van 8.30 uur tot 18.00 uur. Bij Maison de la Poste kunnen de studenten ook ’s avonds en in het weekend terecht. Deze locatie aan Tour & Taxis is elke dag open tussen 9.00 uur en 23.00 uur en biedt plaats aan 100 studenten.

In totaal zijn er deze winter 34 Study Spaces met plaats voor 1.000 studenten. Vanaf december kunnen studenten alle locaties vinden en een plek reserveren via studyspaces.brik.be.