Meer dan 900 jongeren op BK scholenveldloop

Op zaterdag 25 februari 2023 strijden meer dan 900 jongeren voor de medailles op het Brussels Kampioenschap scholenveldloop. Het strijdtoneel is het Park van Laken, waar de professionele atleten een dag later het Belgisch Kampioenschap lopen tijdens de Cross-cup. De deelnemers zijn leerlingen uit 73 Brusselse scholen die hoge toppen scheerden in de lokale scholenlopen die in het begin van het schooljaar doorgingen.

Selectie uit de Brusselse scholen

De VGC-sportdienst organiseerde samen met MOEV en de atletiekinitiatieven BAV, Atletiekvereniging Molenbeek en Les Gazelles de Bruxelles in september en oktober 13 scholenlopen in verschillende Brusselse gemeentes. Daarbij konden ze rekenen op de ondersteuning van lokale partners zoals gemeentediensten en gemeenschapscentra. Meer dan 16.000 leerlingen uit 80 Brusselse scholen namen hieraan deel. Tijdens de lokale lopen ligt de nadruk op kennismaking met de loopsport, loopplezier en de Olympische gedachte ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ .

Wie wordt ‘Kampioen van Brussel’?

De beste lopers uit de verschillende scholen maken zich nu op voor het serieuzere werk en krijgen de kans om het tegen elkaar op te nemen. Kom mee supporteren onder de schaduw van het Atomium. Het eerste startschot wordt gegeven om 13.30 uur voor de meisjes uit het geboortejaar 2016, het laatste om 15.05 uur voor de jongens uit 2011 of ouder. Naargelang de leeftijd worden er 1 of 2 rondes van 600 m afgelegd. Het volledige programma is te raadplegen op de website Sport in Brussel.

Ook voor de supporters valt er wat te beleven.

Er is randanimatie voorzien in de vorm van atletiekproeven, waarmee je kans maakt op leuke prijzen, waaronder tickets voor de Memorial Van Damme. Ouders kunnen ook met hun kind(eren) deelnemen aan de ouder-kindreeks. En na de wedstrijden palmt Park’cours het park in. Park’cours is een social run waarbij je 5 km loopt, jogt of wandelt. Iedereen welkom!

Meer info?


Je kan alle praktische info vinden op www.sportinbrussel.be/scholenloop