Minister Gatz verlengt subsidie voor BRUZZKet

BRUZZKet vertrekt vanuit de leefwereld van negen- tot dertienjarigen en speelt in op hun interesses: muziek, sport, beauty, dieren, games, het andere geslacht, het schoolgebeuren… BRUZZKet biedt een bijzondere blik op Brussel met verhalen uit de stad, uit-tips, polls en stellingen, recensies, games, multimediale reportages en nog veel meer.

Dit interactief platform wil niet enkel voor maar ook van kinderen en jongeren zijn en hen een stem geven”, zegt Brussels minister Sven Gatz, die in het VGC-college bevoegd is voor Nederlandstalig onderwijs en de VGC-subsidie van 73.100 euro bekendmaakte. “We vinden het belangrijk dat jongeren van 9 tot 13 jaar uit het Nederlandstalig onderwijs, die vaak al door hun thuissituatie meertalig zijn, vertrouwd geraken met meertalige en Nederlandstalige media en sociale media. Daarvoor ontwikkelen het OCB  en BRUZZKet speciaal voor hen initiatieven als KLIK, Klas in de Kijker.”  

Klas in de Kijker

Met KLIK dagen het OCB en BRUZZKet Brusselse klassen uit. Zij krijgen doorheen het schooljaar zes mediawijze opdrachten: ‘KetCity’, ‘Het nieuws in stopmotion’, ‘Op reportage in jouw stad’, ‘Het Brussels kabinet’, ‘Ons gedacht over het nieuws’ en ‘Jouw coolste plek in Brussel’. Het resultaat is steeds te bekijken op BRUZZket.be. Het unieke samenwerkingsproject tussen media en onderwijs geeft de klas de kans om zichzelf in de kijker te zetten. KLIK is de opvolger van het succesvolle project ‘Klas in de media’.

BRUZZKet op social media

In 2021 zette BRUZZKet haar eerste stappen op sociale media, met succes. Daarom wil BRUZZKet verder investeren in sociale media, zodat ze de jongeren kunnen bereiken via de kanalen waarmee ze vertrouwd zijn. Dit jaar zal BRUZZKet meer inzetten op korte filmpjes via TikTok met inhouden die voldoen aan de BRUZZ-normen.  

Neem een kijkje op www.bruzzket.be!