Scholengids 2019-2020 biedt compleet overzicht van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel

14.08.2019

De Scholengids 2019-2020 is uit! Deze publicatie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie maakt ouders en doorverwijzers wegwijs in het aanbod van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel.

Inhoud Scholengids

De Scholengids bundelt de contactgegevens van alle Nederlandstalige scholen in Brussel: het basisonderwijs (kleuter en lager onderwijs), het secundair onderwijs, het buitengewoon onderwijs en de internaten en de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB’s).

In deze gids wordt het volledige studieaanbod van de secundaire scholen en de structuur van het secundair onderwijs verduidelijkt.

Brussels minister Sven Gatz: “Onze Nederlandstalige scholen beschikken over heel wat troeven. Het onderwijs biedt er kwaliteit voor je kind: de leerkrachten en directies staan pedagogisch sterk en worden goed ondersteund. De nieuwe schoolgebouwen en speelplaatsen leveren meer en nog beter onderwijs op. In en rond de scholen scherpen creatieve en wetenschappelijke activiteiten de talenten en kennis van alle leerlingen. Ze krijgen zo een open en positieve blik op de wereld. Bovendien staat het Nederlandstalig onderwijs garant voor meertaligheid, waarbij de aandacht vooral gaat naar het Nederlands, het Frans en het Engels.”

Verspreiding Scholengids

Eind augustus ontvangen alle Nederlandstalige basis- en secundaire scholen in Brussel een pakket met Scholengidsen. Ook Nederlandstalige organisaties in Brussel die in contact komen met ouders, zoals kinderdagverblijven, CLB’s en onthaalbureaus, ontvangen de Scholengids in hun bus.

Scholengids aanvragen

Ouders of organisaties die interesse hebben in de Scholengids 2019-2020 kunnen gratis een exemplaar aanvragen of de gids downloaden

Contactpersoon

Steven Vervoort – algemeen directeur Onderwijs en Vorming - 0475 967 831