Stadskriebels palmt Tour en Taxis in op zondag 7 mei

Maak kennis met heel wat Brusselse sportclubs en organisaties.

Het jaarlijkse sportfeest Stadskriebels strijkt op 7 mei neer op de site van Tour en Taxis. De succesformule blijft dezelfde: je maakt kennis met allerlei leuke sport- en doe-activiteiten, aangevuld met animatie, performance, dans en muziek. En dat helemaal gratis. Vergeet je zeker niet op voorhand te registreren! Stadskriebels moedigt kinderen, jongeren, volwassen en actieve ouderen aan om de meer dan 50 sportieve standen te verkennen. Bekende, maar ook minder bekende sporten staan op het programma. Wat dacht je van jympa, rolstoelbasket, sumoworstelen of laserkleiduifschieten? Geen nood, ook de klassiekers zijn aanwezig met (panna)voetbal, aikido, skateboarden en het 3x3 baskettoernooi. Voor wie het wat rustiger aan wil doen, is er yoga, pilates, qigong en meditatie. Een overzicht van alle activiteiten vind je op www.stadskriebels.be.

Stadskriebels zal zondag onze Brusselse kanaalzone doen bougeren. Het is het uitgesproken moment om te ontdekken welke activiteiten onze sportclubs en -organisaties allemaal te bieden hebben,” zegt VGC-collegelid voor Cultuur, Jeugd en Sport Pascal Smet. “Ik hoop deze zondag zoveel mogelijk actieve Brusselaars te bereiken en te betrekken. Met deze sportieve prikkels willen we zoveel mogelijk Brusselaars duurzaam aan het sporten krijgen."

Naast sport en beweging, kan je ook genieten van de vele demonstraties, van een hapje of een drankje en van de ambiance van een fanfare en muzikale optredens. Voor de kleinsten is er randanimatie voorzien. De laatste jaren onderging de site van Thurn en Taxis een ware metamorfose. Gare Maritime werd vernieuwd en waar vroeger een grote stenen vlakte lag, ligt nu een waterpartij van 3500 m2 omringd met groen. Je kan de site en de omgeving tijdens Stadskriebels ontdekken via een gegidste wandeling, een fiets- of een looptocht. Tussen Gare Maritime en de Viskaai vind je de gloednieuwe speeltuin, compleet met glijbaan, klimtoestellen en touwenparcours.

Bijzondere aandacht gaat dit jaar naar de duurzaamheid van Stadskriebels. Weg met de plastic flesjes, welkom aan groene wc’s, gratis bewaakte fietsstallingen en gerecycleerde banners. Het beachvolleybalterrein dat voor de gelegenheid wordt aangelegd, blijft een hele zomer liggen.

Daarnaast is er de mobiele stand van Sportswitch, een tweedehands- en weggeefwinkel van sportkledij. Je kan zowel sportkledij komen droppen, als shoppen aan hun mobiele stand. Heb je nog een oude fiets liggen? Breng hem mee en schenk hem aan de fietsbieb.

​Stadskriebels gaat door op 7 mei van 11 tot 18 uur op de site van Tour en Taxis. Je kan de site bereiken via 3 ingangen: via de Havenlaan 86, via de Picardstraat (Gare Maritime) en via de Jubelfeestlaan/brug. Er zijn activiteiten op het Muziekplein, in de Gare Maritime, aan de waterpartij en in het park.

Stadskriebels is een GRATIS feest, maar je dient je te registreren om deel te nemen. Dat kan op voorhand via www.stadskriebels.be om wachtrijen te vermijden, of ter plaatse aan één van de 3 registratiestanden. De meeste activiteiten zijn ook toegankelijk voor personen met een beperking. Wens je specifieke informatie of extra begeleiding, neem dan contact op met de VGC-sportdienst.

Alle info op www.stadskriebels.be, Facebook of via sportdienst@vgc.be en 02 563 05 14. ​

© Sil De Boeck