Stadskriebels@Canal

Sportfestival voor en door Brusselaars op zondag 8 mei

Stadskriebels, het groots Brussels sportfeest is terug. 2022 wordt een extra feestelijke editie met meer dan 50 activiteiten op en langs het kanaal. Na een projectoproep begin dit jaar werken heel wat Brusselse sportclubs en -organisaties mee om van Stadskriebels een bottom-up sportfeest voor en door Brusselaars te maken. De activiteiten concentreren zich rond drie eilanden aan Thurn & Taxis, de Ninoofsepoort en Biestebroek.

“Stadskriebels zal onze Brusselse kanaalzone doen bougeren. Het is het uitgesproken moment om te ontdekken welke activiteiten onze sportclubs en -organisaties allemaal te bieden hebben,” zegt VGC-collegelid voor Cultuur, Jeugd en Sport Pascal Smet. “Door bewust voor een nieuw, groter terrein te kiezen, hopen we zoveel mogelijk Brusselaars te bereiken en te betrekken. Zo wordt een groot deel van de Kanaalbuurt speeltuin voor jong en oud. De drie nieuwe hotspots zullen overlopen van de activiteiten, en zijn deze zondag de place to be. Met deze sportieve prikkels willen we zoveel mogelijk Brusselaars duurzaam aan het sporten krijgen.”

Tijdens Stadskriebels kunnen jong en oud, gedreven sporters, beweeglijke nieuwsgierigen en toevallige passanten op een actieve manier kennismaken met heel wat Brusselse sportclubs. Organisaties kunnen hun aanbod in de kijker zetten, enthousiastelingen kunnen hun favoriete activiteit samen met anderen uitproberen. Ook sporters met een beperking kunnen zich tijdens Stadskriebels uitleven met een sportaanbod op maat.

Op Stadskriebels@Canal wordt niet alleen gesport en bewogen. Een mix van live animaties, performance, dans, muziek en workshops zorgt ervoor dat ook de niet-sportieveling zich geen seconde verveelt. Er komen ook 2 speciale ketten langs. Hoodie en Basim (Ketnet), die vlakbij wonen, komen mee sporten en vieren op de drie eilanden.

Afsluiters Stadskriebels

  • Tour & Taxis om 17.30 u.: coverband Airplane
  •  Ninoofsepoort 17.00 u.: parcoursshow met Circus Zonder Handen & Hoodie
  • Biestebroek 17.30 u. feestelijke afsluiter met DJ-set

Programma Hoodie

  • 13-14 u. Kubb aan Biestebroek
  • 14-15 u. verplaatsing van Biestebroek naar Tour & Taxis
  • 15-16 u. deelname aan belevingsloop Tour & Taxis
  • 17-18 u. Ninoofsepoort met parcoursafsluiter

Meer info
www.stadskriebels.be of Facebook.

Marc Debont

Porte-parole, Cabinet du Secrétaire d'État Pascal Smet