VGC-College geeft Gatz groen licht voor aanbesteding Pacheco-scholenproject

26.07.2019

Met deze beslissing is de eerste stap gezet om op de Pachecosite, aan het oude Rijksadministratief Centrum, een bouwproject te realiseren dat bestaat uit een secundaire school voor 350 leerlingen, een basisschool voor 220 leerlingen, een kinderdagverblijf voor 72 kinderen en sportinfrastructuur die ook na de schooluren zal worden opengesteld. Het project van de VGC met het GO! Scholengroep Brussel als inrichter van het geboden onderwijs, betreft een gebouwde oppervlakte van 8.687 m², inclusief een sportzaal van 590 m², en aanvullend 1.750 m² buitenruimte.

De beslissing maakt de weg vrij voor de start van een openbare aanbestedingsprocedure om een algemene aannemer aan te stellen. De bouwkost wordt begroot op ruim 23 miljoen euro gefinancierd via het Onderwijsfonds.

Minister Sven Gatz: “Met dit eerste scholenbouwdossier van het nieuwe VGC-college zetten we een belangrijke nieuwe stap om bijkomende multifunctionele onderwijscapaciteit in hartje Brussel te realiseren. Daarmee tonen we aan dat we blijven inzetten op scholenbouw. De volgende stap in dit dossier is de aanduiding door het VGC-college van de aannemer.”

Persbericht minister Sven Gatz, collegelid bevoegd voor Onderwijs en Scholenbouw