VGC kent dringende subsidie toe voor klimaatregeling basisschool Poelbos

De gemeente Jette vervangt deze lente de dakkoepel van de basisschool Poelbos om oververhitting tegen te gaan. De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft hiervoor een subsidie van 21.000 euro.

De centrale hal en de klaslokalen van de gemeentelijke basisschool Poelbos kunnen op warme dagen niet meer voldoende gekoeld worden, zo bleek de voorbije jaren. Het werd voor de leerlingen en leerkrachten, op de steeds frequenter voorkomende warme schooldagen, te warm in het gebouw om comfortabel les te krijgen en les te geven.

Het schoolbestuur, de gemeente Jette, wil daarom de verouderde lichtstraat met een doorschijnende dakkoepel nog vóór de eerste warme dagen van dit schooljaar vervangen.

“Om het comfort voor leerlingen en leerkrachten in de school te verbeteren en om klimaat- en energiebewuste maatregelen in het onderwijs te stimuleren, beslisten we met de VGC om een subsidie van 21.000 euro toe te kennen om de dakkoepel te vervangen”, legt minister Gatz uit, die bevoegd is voor de Scholenbouw in het VGC-college. “Dankzij een automatisch aangestuurd mechanisch verluchtingssysteem, zal de klimaatregeling van het schoolgebouw zuiniger en efficiënter werken.”