VGC lanceert oproep voor een Stadskriebels voor en door Brusselaars

Vrijdag 14 januari 2022 — Op 8 mei 2022 staat de Brusselse Kanaalzone op stelten. De Vlaamse Gemeenschapscommissie bereidt zich immers opnieuw voor op Stadskriebels, een groots sportfestijn in Brussel. Via een projectoproep gaat de VGC nu op zoek naar sportieve Brusselaars en organisaties die mee een sportactiviteit op poten willen zetten. Iedereen met een idee kan tot 3.000 euro steun krijgen voor zijn of haar project. Doe mee, zodat tijdens Stadskriebels elke Brusselaar bougeert!

Na het succesverhaal van Staycation viel het de Vlaamse Gemeenschapscommissie op dat Brusselaars heel betrokken zijn in het ‘mee maken van de stad’. Bij de organisatie van dit grootse evenement worden zij daarom opnieuw betrokken en op de eerste plaats gezet.

“Ik hoop veel actievelingen te mogen zien op de komende editie, of ze nu zelf één van de vele activiteiten op poten te zetten of deelnemers zijn,” zegt VGC-collegelid voor Cultuur, Jeugd en Sport Pascal Smet. “Afgelopen periode waren we vaak op onszelf aangewezen om actief te blijven. Ik kijk er naar uit om sport nog eens van uit een positieve invalshoek, samen te beleven. Zo kunnen we proeven van de bruisende hoofdstad die Brussel is.”

Met deze oproep wil de VGC bottom-upactiviteiten in Brussel mee mogelijk maken. Sportclubs kunnen hun aanbod in de kijker zetten, enthousiastelingen kunnen hun favoriete activiteit samen met anderen uitproberen. Zo beogen we om op 8 mei alle Brusselaars uit hun kot te trekken en ze te laten bewegen.

Waarom Stadskriebels?

Na het isolement van de afgelopen weken, en de annuleringen van de afgelopen twee jaren is er een grote nood aan opnieuw buiten komen en bewegen. Stadskriebels komt dus erg gelegen; het is het uitgesproken moment om te ontdekken welke sportieve activiteiten Brussel allemaal te bieden heeft. Door bewust voor een nieuw, groter terrein te kiezen hopen we zoveel mogelijk Brusselaars te bereiken en te betrekken. Zo wordt een groot deel van de Kanaalbuurt speeltuin voor jong en oud. De drie nieuwe hotspots Tour & Taxis, de Ninoofsepoort en Biestebroek zullen overlopen van de activiteiten, en zijn de place to be op 8 mei 2022. Met deze sportieve prikkels hoopt de VGC zo veel mogelijk Brusselaars duurzaam aan het sporten te krijgen.

Projectoproep

Alle organisaties, verenigingen en burgerinitiatieven krijgen tot  7 februari de kans om ook hun ideeën en voorstellen in te dienen. De activiteiten moeten plaatsvinden op 8 mei 2022 en op een locatie langs het Brussels Kanaal. Alle activiteiten moeten toegankelijk zijn voor publiek en moeten beantwoorden aan de veiligheidsmaatregelen. 

Meer info vind je op www.stadskriebels.be.