VGC organiseert ‘Café Volonté’ om vrijwilligers te bedanken

Op zaterdag 7 oktober organiseert de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voor de eerste maal ‘Café Volonté’, op initiatief van collegelid voor Jeugd, Cultuur, Sport, Gemeenschapscentra, Samenleven & Diversiteit Ans Persoons. Dit wordt hét feest om de Brusselse vrijwilligers binnen vrije tijd in de bloemetjes te zetten. Iedereen die zich inzet in één van de talrijke organisaties binnen het sociaal-cultureel werk, het jeugdwerk, cultuur, erfgoed of sport in Brussel wordt van harte uitgenodigd in de Grand Hospice in Brussel-Stad. Brussel kent ontelbaar veel vrijwilligers en met ‘Café Volonté’ wil de VGC hen van harte bedanken en ze de kans geven om elkaar te ontmoeten.

Ans Persoons roept alvast alle Brusselse vrijwilligers op om massaal naar Café Volonté te komen:

Als bevoegd collegelid voor onze vrijetijdssectoren ben ik bijzonder blij dat we op zo veel vrijwilligers kunnen rekenen. Met Café Volonté kunnen we hen oprecht bedanken voor hun inzet en ze op een fijne manier samen brengen om aan kennisuitwisseling te doen. Ik kijk er naar uit om persoonlijk kennis te maken met al deze geweldige Brusselaars.”

Brussel kent een rijk en populair Nederlandstalig vrijetijdsaanbod, of het nu gaat over initiatieven rond sociaal-cultureel werk, cultuur, jeugd of sport. Wat jeugd betreft, namen bijvoorbeeld tijdens de afgelopen zomervakantie maar liefst 32.875 kinderen en jongeren deel aan 700 activiteiten, georganiseerd door in totaal 41 organisaties binnen het Nederlandstalige netwerk in Brussel. Het vrijetijdsaanbod in Brussel is heel divers en wordt voor een groot deel draaiend gehouden door talloze vrijwilligers.

Om al deze vrijwilligers te bedanken voor hun inzet, organiseert de VGC op zaterdag 7 oktober voor de eerste keer ‘Café Volonté’. Vanaf 15.00 uur zijn de Brusselse vrijwilligers welkom in de tuin van de Grand Hospice, in de Grootgodshuisstraat 7 in Brussel-Stad. Ze kunnen er workshops volgen, deelnemen aan sport- en spelactiviteiten. ’s Avonds is er een dansoptreden van Watan Dabke en een concert van Azertyklavierwerke. Ook is er een groot, gratis buffet.

Inschrijven voor Café Volonté kan via de website van de VGC.