Zomerse woontours in Brussel

In augustus organiseren Wonen in Brussel en Brukselbinnenstebuiten voor het eerst vijf zomerwoontours. Tijdens vier fietstours en een wijkwandeling verkent u hoe het leven in Brussel verloopt tijdens de zomer. Interessant voor iedereen die onze hoofdstad op een andere manier wil leren kennen.

Brussel – 9 juli 2020

Ontdek uw favoriete woonplek

De tours focussen op thema’s als wonen in het groen, cohousing en wonen in de stad met kinderen. U verkent betaalbare wijken zoals de noordelijke kant rond het kanaal of de opkomende wijk rond het Weststation. Tijdens de tours snuift u de zomerse sfeer in Brussel op en leert u de plus- en minpunten van verschillende wijken kennen. U spreekt met buurtbewoners die graag hun ervaringen delen. De gids geeft u heel wat insidertips en praktische info. Misschien ontdekt u wel een nieuwe zomerbar of een lekker ijssalon in uw favoriete buurt?

Ik wil Brussel graag leren kennen zodat ik met een open vizier kan bedenken waar in Brussel ik mijn plekje kan vinden. (deelneemster woontour 2019)

Coronaproof Brussel verkennen

“Om de woontours coronaproof  te maken, kregen onze gidsen een speciale training. Ze gebruiken een audiosysteem zodat u zonder problemen afstand kunt houden. Met mondmaskers, oortjes en handgel in de aanslag verkent u veilig de stad op de fiets of te voet”, legt Anne Brumagne van gidsenorganisatie Brukselbinnenstebuiten uit.

“Dit voorjaar konden zes woontours niet doorgaan door de coronacrisis. Daarom plannen we nu de extra woontours in de zomer”, zegt collegevoorzitster Elke Van den Brandt. “De VGC biedt deze zomer een fijn en gevarieerd vrijetijdsaanbod aan, zowel voor toeristen als voor de Brusselaars zelf. Dit is Brussel op z’n best, een aangename plek om te leven en te wonen."

4 fietstours en 1 wijkwandeling

We vertrekken elke zaterdag in augustus om 14 uur. U kunt gratis een fiets huren. Een woontour kost 5 euro. Schrijf u in op https://woneninbrussel.be/woontours.

Fietstours: van 14 tot 18 uur

  • 1.08: Wonen in het groen, in Brussel
  • 8.08: Van Noordwijk tot Tour & taxis
  • 15.08: Cohousing in Brussel
  • 21.08: Wonen in Brussel met kinderen

Wijkwandeling: van 14 tot 16 uur

  • 28.08: Wonen rond het Weststation