Zoekresultaten

28 resultaten

Ans Persoons gaat met Zeescouts te water voor eerstesteenlegging nieuw lokaal

Image
Dankzij een nieuw modulair lokaal kunnen de Brusselse Zeescouts hun ledenaantal uitbreiden.
Meer over Ans Persoons gaat met Zeescouts te water voor eerstesteenlegging nieuw lokaal

Minstens 1 cultuuractiviteit per jaar voor elk Brussels kind in het Nederlandstalig onderwijs

Image
Elk Brussels kind in het Nederlandstalig basisonderwijs moet minstens 1 keer per jaar kunnen genieten van een culturele activiteit. Dat is de belangrijkste doelstelling van de nieuwe cultuureducatieve scholenwerking.
Meer over Minstens 1 cultuuractiviteit per jaar voor elk Brussels kind in het Nederlandstalig onderwijs

Meer muziek in de klas dankzij versterkt Jeugd en Muziek Brussel

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) keurde een verhoogde subsidie van bijna 240.000 euro goed voor de werking van Jeugd en Muziek Brussel. Brussels minister Sven Gatz, bevoegd voor Onderwijs, wil hiermee het muzische aanbod voor het Nederlandstalig onderwijs in Brussel op peil houden.
Meer over Meer muziek in de klas dankzij versterkt Jeugd en Muziek Brussel

Stadskriebels palmt Tour en Taxis in op zondag 7 mei

Image
© Sil De Boeck
Stadskriebels palmt Tour en Taxis in op zondag 7 mei. De succesformule blijft dezelfde: je maakt kennis met allerlei leuke sport- en doe-activiteiten, aangevuld met animatie, performance, dans en muziek.
Meer over Stadskriebels palmt Tour en Taxis in op zondag 7 mei

Meer dan 900 jongeren op BK scholenveldloop

Image
Op zaterdag 25 februari 2023 strijden meer dan 900 jongeren voor de medailles op het Brussels Kampioenschap scholenveldloop. Het strijdtoneel is het Park van Laken, waar de professionele atleten een dag later het Belgisch Kampioenschap lopen tijdens de Cross-cup.
Meer over Meer dan 900 jongeren op BK scholenveldloop

VGC zorgt met verzekering gewaarborgd inkomen voor verbetering bescherming personeel

Image
Vanaf 1 september 2022 kunnen contractuele personeelsleden van de Vlaamse Gemeenschapscommissie genieten van een verzekering ‘Gewaarborgd Inkomen’ bij AG Insurance. Deze collectieve verzekering biedt financiële bescherming bij arbeidsongeschiktheid en begeleiding op maat bij stress-gerelateerde aandoeningen zoals een burn-out.
Meer over VGC zorgt met verzekering gewaarborgd inkomen voor verbetering bescherming personeel

VGC investeert in 177 bijkomende betaalbare kinderopvangplaatsen

Image
De Brusselse VGC creëert de komende twee jaar nog eens 177 kinderopvangplaatsen bij in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. In het kader van de bestaande nood aan betaalbare kinderopvang is dit een belangrijke investering van de VGC in bijkomende plaatsen. 
Meer over VGC investeert in 177 bijkomende betaalbare kinderopvangplaatsen

Stadskriebels@Canal

Image
Stadskriebels @Canal zondag 8 mei vanaf 11u *gratis*
Stadskriebels, het sportfestival voor en door Brusselaars is terug op zondag 8 mei met een extra feestelijke editie met meer dan 50 activiteiten op en langs het kanaal. Na een projectoproep begin dit jaar werken heel wat Brusselse sportclubs en -organisaties mee om van Stadskriebels een bottom-up sportfeest voor en door Brusselaars te maken. De activiteiten concentreren zich rond drie eilanden aan Thurn & Taxis, de Ninoofsepoort en Biestebroek.
Meer over Stadskriebels@Canal

Gatz trekt middelen uit voor make-over schoolrefters

Image
Brusselse refters krijgen make-over
De VGC ondersteunt de Nederlandstalige scholen in Brussel bij de (her)inrichting van de schoolrefters. Ze wil die omvormen tot moderne en eigentijdse plekken. Want een goed ingerichte en multifunctionele refter draagt bij tot een kwaliteitsvolle onderwijsomgeving. Scholen die interesse hebben kunnen ten laatste op 31 augustus 2023 een aanvraag indienen op het e-loket van de VGC: subsidies.vgc.be. Scholen kunnen een subsidie aanvragen van maximaal 80.000 euro.
Meer over Gatz trekt middelen uit voor make-over schoolrefters