Persberichten

26 resultaten

Een nieuwbouw en renovaties voor de drie academies van Etterbeek en Schaarbeek

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid investeren samen 2,5 miljoen euro in de Muziekacademie F. Chopin en het RHOK van Etterbeek en in de Muziekacademie Fiocco van Schaarbeek.
Meer over Een nieuwbouw en renovaties voor de drie academies van Etterbeek en Schaarbeek

VGC lanceert subsidieoproep voor uitrusting duaal leren

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) wil de Nederlandstalige onderwijsverstrekkers die duaal leren organiseren in Brussel financieel ondersteunen bij de aankoop, leasing of huur van kwaliteitsvolle uitrusting, die aansluit bij recente ontwikkelingen en innovaties.
Meer over VGC lanceert subsidieoproep voor uitrusting duaal leren

Tweetalige lerarenopleiding in Brussel breidt uit

Image
Leerkrachten in Brussel geven les in een meertalige en heel diverse context. Om nieuwe leerkrachten extra tools mee te geven, steunt de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ook in het academiejaar 2021-2022 de tweetalige lerarenopleiding – een samenwerking tussen de Erasmushogeschool Brussel en de Haute Ecole Francisco Ferrer. De studenten krijgen er les en volgen activiteiten in het Nederlands én in het Frans.
Meer over Tweetalige lerarenopleiding in Brussel breidt uit

Save the date 25/09: Brusselse Dag van de Meertaligheid

Image
Meer over Save the date 25/09: Brusselse Dag van de Meertaligheid

Vlaamse Gemeenschapscommissie trekt volop de kaart van gedeeld gebruik schoolsportinfrastructuur

Image
In september 2021 wordt een nieuw deel van de  scholencampus St.Michel in de Maritiemwijk in Molenbeek geopend. Naast onderwijs, zijn er ook verschillende sportclubs en vrijetijdsorganisaties die een plek krijgen in de sportzalen van het Imelda-Instituut en GO!4cITy. Door schoolsportinfrastructuur na de schooltijd open te stellen voor andere organisaties, wil de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC), Brusselaars meer ontwikkelingskansen bieden en de sociale cohesie in de buurt stimuleren.
Meer over Vlaamse Gemeenschapscommissie trekt volop de kaart van gedeeld gebruik schoolsportinfrastructuur

Vlaamse Gemeenschapscommissie verlengt internetabonnementen voor kwetsbare leerlingen

Image
Tijdens de eerste lockdown installeerde de vzw STARTPROjecten met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) internetverbindingen bij 73 scholieren uit Nederlandstalige secundaire scholen in Brussel die thuis geen toegang tot internet hadden. De VGC heeft beslist om de subsidie voor deze internetverbindingen met een jaar te verlengen.
Meer over Vlaamse Gemeenschapscommissie verlengt internetabonnementen voor kwetsbare leerlingen

Connect blijft ouderbetrokkenheid op school ondersteunen

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) verlengt het project Connect van de vzw i-mens. Connect ondersteunt een goede samenwerking en communicatie tussen scholen en ouders in een kansarme situatie. Met dit project worden ouders ook op een laagdrempelige manier toegeleid naar het welzijnswerk.
Meer over Connect blijft ouderbetrokkenheid op school ondersteunen

VGC subsidieert aankoop of leasing van ICT-materiaal in het volwassenenonderwijs

Image
De instellingen van het Nederlandstalige volwassenenonderwijs in Brussel kunnen dankzij een nieuwe subsidie van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) ICT-materialen aankopen of leasen om het leren en lesgeven in een digitale omgeving te versterken. Zo zorgt de VGC ook voor een digisprong in het volwassenenonderwijs.
Meer over VGC subsidieert aankoop of leasing van ICT-materiaal in het volwassenenonderwijs

Nieuwe speelplaats voor vijf Nederlandstalige basisscholen in Brussel

Image
De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) geeft een BuitenSpel-subsidie van 470.500 euro aan vijf Nederlandstalige basisscholen in Brussel. Hiermee kunnen de scholen hun speelplaats volledig renoveren en ombouwen tot een creatieve en uitdagende speelplek. Leerkrachten, leerlingen en ouders werken mee aan de nieuwe inrichting.
Meer over Nieuwe speelplaats voor vijf Nederlandstalige basisscholen in Brussel