Nederlandstalige diensten voor Brusselse gezinnen in kaart

Publicatiedatum drukwerk
Nederlandstalige diensten voor Brusselse gezinnen in kaart
Deze brochure is een samenvatting van de derde editie van de Cartografie, een vervolgonderzoek over Nederlandstalige gezinsvoorzieningen in Brussel, uitgevoerd door de Universiteit Gent. Welke evoluties zijn er en voor welke uitdagingen staat de sector?

‘U heeft een heel dorp nodig om één kind op te voeden’. Of: als ouder staat u er niet helemaal alleen voor. In Brussel kan u voor opvang, hulp, advies en ondersteuning aankloppen bij verschillende diensten, zoals kinderdagverblijven, IBO’s en consultatiebureaus. Deze brochure start met een korte bevolkingsanalyse. Tegen deze achtergrond wordt het Brusselse landschap van Nederlandstalige gezinsvoorzieningen beschreven: welke diensten zijn er, en waar? Wat is het bereik van deze diensten? Welke evoluties zien we? En vooral: voor welke uitdagingen staan ze?

Wenst u een Nederlandstalige brochure te ontvangen op papier? Dan kunt u die via de bestelknop hierboven bestellen. De brochure is ook vertaald in het Engels en in het Frans. De vertalingen zijn enkel digitaal beschikbaar. De volledige analyse leest u in het onderzoeksrapport.

Download hier de Franstalige versie van de brochure.

Download hier de Engelstalige versie van de brochure.