Staycation BXL

De zomer van 2020 zal er voor veel Brusselaars anders dan anders uitzien. Meer mensen zullen thuisblijven. De Vlaamse Gemeenschapscommissie zet daarom in op een aangepast en extra uitgebreid vakantie-aanbod. Om te sporten, spelen en ontmoeten. Ontspannen, cultuur opsnuiven en genieten. En dat allemaal in je eigen buurt, op een veilige manier.

Na het afsluiten van de projectoproep Staycation BXL staan er maar liefst 179 staycation-projecten in totaal op stapel die de Brusselaars een onvergetelijke staycation zullen bezorgen. Die zorgen voor een boeiend aanbod dat aansluit bij een of meer van de volgende thema’s: ‘plezier in je buurt’, ‘plezier artistiek’, ‘plezier digitaal’, ‘plezier senior’ en ‘petit plezier’. De staycation-projecten zijn verspreid over alle gemeenten van het Brussels Gewest. Benieuwd naar de goedgekeurde staycation-projecten? Ontdek het interessante aanbod van de eerste ronde en het verrassende aanbod van de tweede ronde.

Deze pagina wijst je de weg naar al het aanbod. 

VGC-zomeraanbod

Brusselse bibliotheken

Brusselse bibliotheken

Het zomert in je Brusselse bib. Ontdek de activiteiten en collecties voor groot én klein!
Cultuur

Cultuur

Kruid je vakantie in eigen stad met een grote snuif cultuur.
Jeugd

Jeugd

Brussel is een groot speelterrein voor kinderen en jongeren. Ga samen op zoek naar jullie ideale zomeractiviteit.
N22 Brusselse gemeenschapscentra

N22 Brusselse gemeenschapscentra

Beleef de zomer met de gemeenschapscentra. In je wijk, en op N22zomert.brussels.
Paspartoe

Paspartoe

Gebruik je Paspartoe en geniet van de talrijke omruilvoordelen voor je gespaarde punten of doe mee aan de zomeractie om nog meer punten te sparen.
Sociaal-cultureel werk

Sociaal-cultureel werk

Zin om nieuwe mensen of andere culturen te leren kennen? Of wil je graag eens op uitstap? Ontdek het aanbod van de talrijke sociaal-culturele verenigingen.
Sport

Sport

Blijf in beweging deze zomer! Ontdek hier het aanbod.
Woontours

Woontours

Ga mee op woontour in Brussel en ontdek Brussel als leef- en woonstad.

Plan B, met de B van Brussel

Plan B is een online platform vol alternatieven van Brusselse plantrekkers, voor Brusselaars en Brussel-lovers. Van openluchttheater en tuinconcertjes tot doe-het-zelfwandelingen tot interessante museumtips ... Alles wat de moeite is om veilig uit ons kot te komen.

Stay local with brUSsels

Verken, bezoek en (her)ontdek Brussel. Laat je inspireren door onze Brusseleirs, of ga zelf op pad. Ontdek op www.staylocalwith.brussels alle culturele activiteiten tijdens deze zomer in de publieke ruimte.

Projectoproep 'Bezorg Brusselaars de ideale staycation'

De projectoproep heeft voor een aangepast en bijkomend vakantie-aanbod gezorgd. Een aanbod dat tegemoetkomt aan de staycation-noden van de Brusselaar. Benieuwd naar de goedgekeurde projecten? Krijg je ondersteuning van de VGC voor je project en ben je op zoek naar het Staycation BXL-logo of het evaluatieformulier? Ontdek het hier.