Actuele informatie over coronamaatregelen voor cultuursector (update 26/01/2021)

 • Connecting Brussels  Zit je met een vraag? Heb je hulp nodig? Wil je je engageren? Heb je een goed idee?
  Laat van je horen! Wij brengen je in contact met de juiste mensen

  Heb je een idee voor een solidariteitsproject dat verbondenheid stimuleert en eenzaamheid tegengaat? Met de projectoproep Connecting Brussels krijg je financiële steun!
   
 • RAB/BKO verzamelt nuttige artikels en documenten om een overzicht te bieden op de ontwikkeling van de covid-situatie en de gevolgen hiervan voor de kunsten- en cultuursector.
   
 • Cultuurloket Vlaanderen beschikt over een bekwame front-office van juristen die bereikbaar zijn voor ook een individueel advies op afspraak over alle aspecten die het zakelijke  en juridische aanbelangen voor kunst- en cultuurwerkers. Zij hebben een coronalijn 02 534 18 24 - beschikbaar van maandag tot vrijdag van 10 tot 18 uur.
   
 • Vlaams basisprotocol Cultuur voor voorstellingen en evenementen

 

En zeker goed om weten is.... Hoe kunt u kunstenaars steunen?

 • *Follow Your Art* is een steunfonds voor kunstenaars en cultuurwerkers die aan acuut inkomensverlies lijden door de COVID-19 maatregelen. Het bestaat uit twee luiken: ten eerste kunnen kunstenaars zich registeren om beroep te doen op steun en ten tweede kunnen individuen of organisaties doneren. De getuigenissen van kunstenaars die zich registreren, tonen schrijnende situaties. Veel (jongere) mensen vallen tussen de mazen van het net, en kunnen financiële steun gebruiken. 
   
 • State of the Arts (SOTA) - Via SOS RELIEF kunt u een bedrag rechtstreeks overmaken naar iemand die het op dit moment écht nodig heeft. Of zonder veel vragen een bedrag ontvangen. Het is een tool die rechtstreekse financiële solidariteit mogelijk maakt, van persoon tot persoon en zonder voorwaarden. Zo brengt SOS RELIEF mensen met financiële stabiliteit in contact met mensen voor wie de armoede dreigt als gevolg van de COVID-19-crisis in België.