Staycation BXL 2021

120 StaycationBXL-projecten bezorgen Brusselaars een onvergetelijke zomer in eigen stad!

De VGC investeert net als vorige zomer in een aangepast, extra vakantieaanbod voor thuisblijvende Brusselaars. Want de coronamaatregelen zullen ons dagelijks leven blijven beïnvloeden. Via de projectoproep ‘Staycation BXL’ krijgen organisaties en Brusselaars mogelijkheden om jeugd-, cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten tijdens de zomermaanden te organiseren.

120 projecten voor een ontspannende zomer 2021

De StaycationBXL-oproep leverde een groot aantal projecten op. Tijdens de komende zomermaanden kunnen Brusselaars uit liefst 120 lokale en originele projecten kiezen, om hen een sportieve, creatieve, plezierige en vooral een onvergetelijke zomer te bezorgen.

De projecten gaan van wijk gebonden initiatieven tot projecten die in verschillende gemeenten plaatsvinden. De initiatieven zijn verspreid over het hele scala van het jeugd-, cultuur-, sport- en vrijetijdsaanbod. Zo creëert BRONKS bijvoorbeeld een stadsjungle voor de deur, kunnen kinderen met paard en ezel door de stad trekken naar hun ideale droomlocatie of geniet u aan het zwembad Flow in Anderlecht van artistieke waterpret.

De goedgekeurde StaycationBXL-projecten vindt u hieronder bij 'Downloads'.

De 22 gemeenschapscentra, die doen ook mee aan zomers vakantieplezier! In hun zomeraanbod vindt u zowel speelweken voor de kleintjes als creatieve ateliers voor volwassenen. Teveel om op te noemen, dus neem een kijkje op N22zomert.brussels.

Kaart van Brussels Hoofdstedelijk Gewest met het aantal goedgekeurde projecten in het kader van Staycation BXL 2021.
© Vlaamse Gemeenschapscommissie
Veel gestelde vragen
© Kamilia Hsaine

Veel gestelde vragen

Stelt u zich vragen als: welke veiligheidsmaatregelen moet ik toepassen, hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld of hoe kan ik medewerkers bij het project correct verlonen?
U vindt hier het antwoord.
Extra ondersteuning
Manchester Plage
© Kamilia Hsaine

Extra ondersteuning

Bij de uitvoering komt heel wat kijken. We proberen u verder te helpen met links naar bijvoorbeeld onze uitleendienst en andere ondersteuningsmogelijkheden.
Hebt u zelf tips? Geef ze ons door, dan kunnen we deze lijst aanvullen.
Inspiratie voor speelplezier
Camping Josée
© Kamilia Hsaine

Inspiratie voor speelplezier

Hoe kan u uw initiatief zo speelvriendelijk mogelijk maken? Wij bundelden hier enkele leuke voorbeelden uit binnen- en buitenland. Hebt u zelf een ander goed voorbeeld? Laat het ons zeker weten!
Projecten zomereditie 2020
Kinderen spelen op vernieuwde speelplaats

Projecten zomereditie 2020

Wilt u inspiratie halen uit de projecten die vorige zomer werden gesubsidieerd? Of bent u gewoon nieuwsgierig?
U vindt hier een korte impressie van alle goedgekeurde projecten van 2020.