Staycation BXL 2021

120 projecten voor een ontspannende zomer 2021

De StaycationBXL-oproep leverde een groot aantal projecten op. Tijdens de komende zomermaanden kunnen Brusselaars uit liefst 120 lokale en originele projecten kiezen, om hen een sportieve, creatieve, plezierige en vooral een onvergetelijke zomer te bezorgen.

De projecten gaan van wijk gebonden initiatieven tot projecten die in verschillende gemeenten plaatsvinden. De initiatieven zijn verspreid over het hele scala van het jeugd-, cultuur-, sport- en vrijetijdsaanbod. Zo creëert BRONKS bijvoorbeeld een stadsjungle voor de deur, kunnen kinderen met paard en ezel door de stad trekken naar hun ideale droomlocatie of geniet u aan het zwembad Flow in Anderlecht van artistieke waterpret.

De lijst van goedgekeurde StaycationBXL-projecten vindt u hieronder bij 'Downloads'. Praktische info per project vindt u via agenda.brussels/staycation

Kaart met 120 goedgekeurde projecten Staycation BXL 2021 - 493.719 euro toegekend

Ontdek het vakantieaanbod van de 22 gemeenschapscentra voor nog méér zomerplezier

De 22 gemeenschapscentra, N22, doen ook mee aan zomers vakantieplezier! Van speelweken voor de kleintjes over creatieve gezinsactiviteiten tot festivals, zomerbars, theater & concerten, u vindt het allemaal in hun zomeraanbod.
Teveel om op te noemen, dus neem een kijkje op N22zomert.brussels.

Staycation BLX

In de kijker deze week

StaycationBXL - Project Less Walls, More Bridges
© The City is our Playground

Less Walls, More Bridges
The City is our Playground

In Kuregem kunnen de jonge ketten binnenkort hun container-living echt inpalmen. Want op de KETMET hebben ze de afgelopen weken hun creativiteit laten opborrelen. Eerst in enkele ateliers, deze week schilderen ze al die buurtverhalen op hun container. Een kunstwerk in wording!

Crème Brulée, Korenbeek
© Toestand vzw

Crème Brulée: funky ouderencafé in Korenbeek
Toestand vzw

Niet alleen de jonge Brusselaars snakken naar een mooie vakantie. Ook de oudere Brusselaars hebben  er nood aan. In Korenbeek worden de 65-plussers niet vergeten. In het funky ouderencafé van Korenbeek worden ze verwend met crème brulée, en ander culinair en cultureel lekkers. Elke vrijdag tot 13 augustus.

StaycationBXL - Project Sainklet
© Mentality vzw

Saintklet
Mentality vzw

Zomerplezier voor 8 tot 30 jaar: daarvoor moet je in augustus bij Sainklet zijn. Dj-technieken uitproberen, de klimmuur op wieltjes onveilig maken of meedoen met een atelier ‘zero waste’, .... Rond de Akenkaai zul je je niet vervelen!

Veel gestelde vragen
© Kamilia Hsaine

Veel gestelde vragen

Stelt u zich vragen als: welke veiligheidsmaatregelen moet ik toepassen, hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld of hoe kan ik medewerkers bij het project correct verlonen?
U vindt hier het antwoord.
Extra ondersteuning
Manchester Plage
© Kamilia Hsaine

Extra ondersteuning

Bij de uitvoering komt heel wat kijken. We proberen u verder te helpen met links naar bijvoorbeeld onze uitleendienst en andere ondersteuningsmogelijkheden.
Hebt u zelf tips? Geef ze ons door, dan kunnen we deze lijst aanvullen.
Inspiratie voor speelplezier
Camping Josée
© Kamilia Hsaine

Inspiratie voor speelplezier

Hoe kan u uw initiatief zo speelvriendelijk mogelijk maken? Wij bundelden hier enkele leuke voorbeelden uit binnen- en buitenland. Hebt u zelf een ander goed voorbeeld? Laat het ons zeker weten!
Projecten zomereditie 2020
Kinderen spelen op vernieuwde speelplaats

Projecten zomereditie 2020

Wilt u inspiratie halen uit de projecten die vorige zomer werden gesubsidieerd? Of bent u gewoon nieuwsgierig?
U vindt hier een korte impressie van alle goedgekeurde projecten van 2020.