Aanbod medewerkers PGO

Advies en begeleiding op maat

Heb je een vraag en vind je niet meteen een antwoord in ons vormingspakket ‘Open aanbod’? Vraag dan begeleiding op maat via jouw pedagogisch ondersteuner van Opgroeien in Brussel. Deze gratis dienstverlening gebeurt bij jullie op de werkvloer en in onderling overleg (individueel of in groep). Ontdek er alles over in de brochure Advies en begeleiding op maat.

Tentoonstelling Voorlezen komt voor lezen

Opgroeien in Brussel werkte mee aan de ontwikkeling van de tentoonstelling ‘Voorlezen komt voor lezen’. Deze tentoonstelling rekt het begrip voorlezen breed uit en beschouwt de hele wereld als een boek…  De focus ligt op de vele kleine stapjes die tot lezen leiden.

De tentoonstelling is deze zomer en in het najaar te gast in verschillende Brusselse bibliotheken. Ontdek leuke en instant ideeën om met kinderen op innige leestocht te gaan en zo de weg te effenen voor levenslange boekenliefde: boeken lezen, maar ook gezichten lezen, foto’s lezen, beelden in de stad lezen…
Geniet mee van de mooie beelden en spannende verhalen thuis en in de stad.

Toegankelijk Nederlands

Als PGO-organisatie kom je regelmatig in contact met ouders, kinderen of andere mensen die misschien nog maar een basiskennis Nederlands hebben.

Hoe pas je je folders, website of gesprekken aan zonder te vervallen in kindertaal?
De taaladviseur toegankelijk Nederlands van de VGC helpt jullie verder! Lees meer over de dienstverlening toegankelijk Nederlands.