Digitas Brussel: Is vaccineren tegen corona nog nodig?

Online tool voor intermediairs en eerstelijnswerkers

De Digitas Brussel ‘Is vaccineren tegen corona nog nodig?’ is een online infopakket voor intermediairs en eerstelijnswerkers die in contact komen met Brusselaars in kwetsbare situaties. De Digitas is gebaseerd op de Verteltas ‘Vaccineren tegen corona, is dat iets voor mij?’ die Logo Dender in maart 2021 uitbracht. Met deze online update beantwoorden we vragen met mooie en heldere tekeningen en laagdrempelige teksten:

  • Waarom kan ik nog ziek worden nadat ik gevaccineerd ben tegen corona?
  • Wat is een boostervaccin en waarom hebben we meerdere vaccinaties nodig?
  • Wat is een coronabarometer?
  • Waar kan ik me in Brussel laten testen en vaccineren?

Via de interactieve inhoudstafel spring je vlot van het ene onderwerp naar het andere. De begeleidende tekstjes kun je afspelen door op de luidspreker te klikken. Op elke pagina staat een link naar een website waar je steeds de meest recente informatie over het onderwerp kunt terugvinden. Extra video’s geven meer informatie.

Vaccinatie tegen Covid-19. Is dat nog nodig?

Waarom deze tool?

Na twee jaar willen we niets liever dan deze bladzijde omslaan en verder gaan met ons leven. Maar de kans dat het coronavirus terugkeert, is groot. Hoe het virus zich in de toekomst zal gedragen weten we nog niet. Wat we wel weten is dat mensen die hun basisvaccinatie én booster kregen beter en langer beschermd zijn tegen toekomstige varianten van het virus. 

In Brussel kregen 46,2% van de volwassen een boosterprik. COVID-19 kan in de toekomst nog veel slachtoffers maken bij mensen met een zwakke gezondheid. Daarom blijft het belangrijk om Brusselaars te informeren en te sensibiliseren over coronavaccinatie. 

Ben je hulpverlener en vind je het moeilijk om een gesprek over vaccinatie aan te gaan? Eerstelijnszone BruZEL ontwikkelde een online leermodule over hoe omgaan met vaccinatietwijfel. In 20 minuten doorloop je de sessie in het Nederlands of het Frans.