Subsidie kadervorming jeugdwerkbegeleiders (individuen)

Begeleiders, of toekomstige begeleiders, van Brusselse jeugdwerkinitiatieven die kadervorming volgen om een betere jeugdwerker te worden, kunnen een groot deel van het inschrijvingsgeld terugkrijgen van de VGC-jeugddienst.

Wat is kadervorming?

Met kadervorming bedoelen we activiteiten om vaardigheden, technieken en inzichten op te doen die nodig en nuttig zijn voor (toekomstige) begeleiders van Brusselse jeugdwerkinitiatieven. Deelnemers aan de kadervorming zijn dus begeleiders van jeugdwerkinitiatieven die door de VGC erkend (jeugdbewegingen, jeugdateliers, jeugdclubs etc.) of georganiseerd worden (bv. speelpleinen).

Welke (kader)vorming komt in aanmerking?

  • Deelname aan kadervorming erkend door de Vlaamse Gemeenschap die leiden tot een attest in het jeugdwerk
  • Deelname aan kadervorming van door de Vlaamse Gemeenschap erkende vormingsinstellingen
  • Deelname aan andere initiatieven die door de Vlaamse Gemeenschapscommissie erkend zijn als kadervorming

Je vindt alle informatie ook terug in het reglement voor de ondersteuning van kadervorming in het jeugdwerk.


Nog niet actief in het Brusselse jeugdwerk?

Ben je nog niet actief in het Brusselse jeugdwerk, maar wil je wel heel graag een kadervorming volgen om een betere begeleider te worden? Super, een initiatief dat we zeker aanmoedigen. Op www.mijnkadervorming.be vind je alle cursussen die in de komende maanden worden georganiseerd. 

Heb je je vorming achter de rug? En woon je in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of heb je een aantoonbare band met een Brusselse organisatie waarvoor de VGC bevoegd is?

Registreer je of log in via het subsidieloket:

    • vul het aanvraagformulier in, dat je terugvindt in het subsidieloket;
    • voeg een bewijs van deelname toe en een attest (of stageboekje) waaruit blijkt dat je de vorming met succes hebt gevolgd

Je kunt 2/3 van uw deelnamegeld terugbetaald krijgen.

Lees de verordening voor het ondersteunen van het vrijetijdsaanbod binnen het jeugdbeleid en download het reglement voor meer informatie.

 

 

Indienperiode

04-02-2022
-
31-12-2024