Jump naar Werk

‘Jump naar Werk’ wil de overgang van school naar arbeidsmarkt vergemakkelijken door jongeren tijdig te informeren. Voor leerlingen die de overstap van school naar werk zullen maken, heeft Jump naar Werk een uitgebreid informatiepakket.

Vormingssessies

'Jump naar Werk' informeert laatstejaars secundair onderwijs (met prioriteit voor TSO en BSO) over hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt nadat ze afgestudeerd zijn. 

In vijf sessies van een halve dag krijgen ze op een interactieve manier informatie over werk en zelfstandig ondernemen.

  • Welke arbeidsattitudes en sociale vaardigheden kan je oefenen als voorbereiding op solliciteren, stage en werk?
  • Wat zijn rechten en plichten van werknemers?
  • Wat zijn de verwachtingen van werkgevers?
  • Hoe een eigen cv en portfolio opbouwen? Wat is de rol van Actiris, VDAB en de Werkwinkel?
  • Hoe kan je sociale media gebruiken?

Doelstelling is om jongeren uit de derde graad secundair onderwijs hun eigen positie op de Brusselse arbeidsmarkt beter te laten inschatten. Tegelijk leren ze verschillende belangrijke dienstverleningen kennen zoals de Werkwinkel, de vakbonden en Actiris.

Bezoek aan bedrijven

In het kader van ‘Jump naar Werk’ worden ook bedrijfsbezoeken georganiseerd, op maat van de deelnemende klassen. 

Bedrijven die interesse hebben om laatstejaarsleerlingen over de vloer te krijgen, kunnen contact opnemen met Tracé Brussel.

Studentenjobs

In het vormingspakket ‘Studentenjobs’ bereidt leerlingen in een workshop van drie uur voor op hun zoektocht naar een geschikte en leuke studentenjob.

Bij het Infopunt Jobstudent Brussel vindt u sollicitatietips, hulp bij het maken van een CV, krijgt u het student@workattest ...

De pagina van ‘Studentenjobs’ bundelt alle informatie over studentenjobs: voor wie, waarom en wanneer, nuttige websites …

Didactisch pakket voor leraren

Jump naar werk biedt een gratis didactisch pakket aan bij inschrijving. Het pakket ondersteunt leerkrachten in het uitwerken van voorbereidende lessen of bij het verwerken van de vormingssessies. Per sessie is er een module beschikbaar.