Subsidie voor energiezorg op school - oproep 2022

Nederlandstalige scholen en hun onderwijsinternaten in Brussel kunnen subsidie van de VGC krijgen om energie te besparen. Dankzij energiebesparende maatregelen moet uw school minder werkingsmiddelen aan energiekosten besteden, en krijgt u meer financiële ruimte voor de pedagogische werking. Ook het milieu is erbij gebaat.

De VGC werkt voor 'Energiezorg op School' samen met energieverantwoordelijke van vzw FIX. Deze energieverantwoordelijken geven advies op maat over energiebesparingen op school. Een energieploeg van FIX kan desgewenst ook bepaalde werken uitvoeren.

 

Waarom investeert de VGC in energiezorg op school?

Sinds 2010 subsidieert de VGC scholen in het kader van het project ‘Energiezorg op School’.  Met dit project ondersteunt de Vlaamse Gemeenschapscommissie de Nederlandstalige onderwijsinstellingen en hun onderwijsinternaten in Brussel om een doordacht energiebeleid te voeren. Subsidies voor energiebesparende maatregelen moeten er voor zorgen dat een school of internaat minder werkingsmiddelen aan energiekosten moet besteden zodat er meer financiële ruimte is voor de pedagogische werking.

 

Indienperiode

25-02-2022
-
09-05-2022