© Bob Dmyt via Pixabay

Project Eenzaamheid en sociaal isolement

Verbindende projecten als goede praktijkvoorbeelden

Samen eenzaamheid en sociaal isolement bestrijden


De VGC lanceerde eind 2022 deze projectoproep. Tot 1 maart 2023 konden organisaties uit de cultuur- en welzijnssector hierop een aanvraag indienen. Om Brusselaars samen te brengen in verbindende projecten om sociaal isolement tegen te gaan en eenzaamheid zichtbaar en bespreekbaar te maken.
De oproep is afgesloten, er kunnen geen projectvoorstellen meer worden ingediend.

Dit zijn de projecten die de selectie hebben gehaald en een VGC-subsidie krijgen.

© Michael De Lauany

Goedgekeurde cultuurprojecten

Art for you(th)
© Youssef Moukil

Art for you(th)

Die opvang van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen is beperkt, met amper begeleiding. De nieuwkomers leven sociaal geïsoleerd, met weinig vrijetijdsactiviteiten. Globe Aroma helpt hen om een sociaal en cultureel netwerk op te bouwen.
Circus Moves
© Circus Zonder Handen vzw

Circus Moves

Vrijetijdsbesteding is voor personen met een handicap en hun families pas het allerlaatste stuk van de puzzel en het vraagt veel energie van de families. Circus Zonder Handen wil deze families actief toe leiden naar en omkaderen in hun vrije tijd.
Ode aan de eenzaamheid
Project Project Ode aan eenzaamheid door Avanza-Citizenne in het kader van het initiatief Eenzaamheid & Sociaal isolement.
© Avanza Citizenne

Ode aan de eenzaamheid

Een reeks sociaal-culturele activiteiten rond eenzaamheid. Aanvaarden, normaliseren en waarderen zijn de leidmotieven bij deze activiteiten.

Door Avansa Citizenne.
Vier het leven Brussel

Vier het leven Brussel

‘Vier het Leven’ biedt ouderen kansen om een theater-, concert- of filmvoorstelling bij te wonen of een museum te bezoeken. Ook wanneer ze niet meer alleen kunnen, willen of durven gaan.

Door vzw Cultuurvuur.