Dienstverlening Europese subsidiemogelijkheden

De cel Stedelijk Beleid van de VGC wil het Nederlandstalige werkveld in Brussel ondersteunen om aan Europese projectwerking te doen. Ze verzamelt en ontsluit informatie over Europese subsidiemogelijkheden binnen de gemeenschapsbevoegdheden. De cel Stedelijk Beleid organiseert ook informatiesessies voor het werkveld om deze kennis en ervaring te delen. Op maat van organisaties onderzoekt ze de mogelijkheden voor het indienen van een Europees project of het aangaan van geschikte partnerschappen.

  Wat kan de VGC voor u doen?

  Wij willen onze know-how met u delen.
  Om u maximaal te ondersteunen, stelden wij een overzicht op van:

  Samen met en op maat van uw organisatie onderzoeken wij of er opportuniteiten zijn voor het indienen van een Europees project. We gaan na of er geschikte subsidiekanalen en partnerschappen zijn om een Europees project te realiseren.
  Hebt u een ondersteuningsvraag? Neem dan contact op met de cel Stedelijk Beleid.

  De cel Stedelijk Beleid organiseert ook zelf geregeld EU-informatiemomenten. Een overzicht van de voorbije VGC EU-vormingsmomenten vindt u hier.
  In de toekomst organiseren we nog andere info- en vormingsmomenten. Check daarom regelmatig onze website en onze facebookpagina.

  Hou ons op de hoogte

  Geef ons een seintje als u van plan bent een Europese projectaanvraag in te dienen. Op die manier houden wij een goed overzicht van de  verschillende Brusselse EU-projecten zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen verderhelpen.

  Voor meer informatie en ondersteuning kan u terecht bij de cel Stedelijk Beleid.

  © Markus Spiske

  Lopende Europese projectoproepen

  Hier vindt u een overzicht van Europese projectoproepen die relevant zijn voor de VGC en voor het Nederlandstalige Brusselse werkveld. U vindt er ook informatie over eventuele ‘partnersearches’. Partnersearches zijn oproepen van Europese organisaties die een Europees project willen trekken en die op zoek zijn naar Belgische projectpartners.

   Informatie en vorming

   Hier vindt u een overzicht van externe info- en vormingsmomenten, conferenties en seminaries over de Europese projectoproepen, -programma's en thema's die relevant zijn voor de VGC en voor het Nederlandstalige Brusselse werkveld.

   Hier vindt u een overzicht van info- en vormingsmomenten die de VGC organiseert over de Europese projectoproepen en -programma's. Verschillende Europese subsidieprogramma’s werken met regelmatig terugkerende oproepen of ‘calls’ De Vlaamse Gemeenschapscommissie wil Nederlandstalige organisaties in Brussel met Europese ambities ondersteunen. Daarom organiseert de cel Stedelijk Beleid regelmatig informatie- en vormingsmomenten met EU-experts om u voor te bereiden op verschillende deadlines van oproepen binnen interessante subsidieprogramma’s.
   Er zijn momenteel geen VGC info- en vormingsmomenten gepland.

   Hebt u een vormingsnood of wenst u meer informatie over een Europees programma? Neem dan contact op met stedelijk.beleid@vgc.be.

   Nieuws Europese projecten

   Bruss-it: de goedgekeurde projecten zijn bekend!

   Image
   Met de projectoproep Bruss-it ondersteunt de VGC projecten rond het thema 'Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad'. In 2021 werkten 46 stadsmakers een eigen idee of ideeën uit het participatietraject Stadspiratie uit tot een projectaanvraag.  
   Meer over Bruss-it: de goedgekeurde projecten zijn bekend!

   De VGC lanceert nieuwe BRUSS-IT projectoproep: Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad

   Image
   Bruss-it is een projectoproep van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) voor Brusselse stadsmakers met als centraal thema “Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad”.
   De projectoproep bouwt daarmee verder op het participatietraject Stadspiratie: van de 1.130 ideeën en de vele aanbevelingen uit Stadspiratie gingen veruit de meeste ideeën over de thema’s ‘Duurzame en leefbare stad’ en ‘Meedoen en samen maken’.
   De VGC voorziet in 400 000 euro voor Bruss-it. Projecten kunnen een subsidie tot 15.000 euro krijgen.
   Meer over De VGC lanceert nieuwe BRUSS-IT projectoproep: Samenwerken aan een duurzame en leefbare stad

   Zeer geslaagde online workshops van Stadspiratie

   Image
   Tijdens de online workshops van Stadspiratie, op 3 en 4 juli, gingen organisaties en burgers met elkaar in gesprek over de meer dan 1100 ideeën die Brusselaars indienden.
   Meer over Zeer geslaagde online workshops van Stadspiratie

   Infovoormiddag 'Roma in Brussel' op 13 december

   Image
   Wie zijn de Brusselse Roma precies? Welke recente evoluties zijn er op te merken? Wat weten we bijvoorbeeld over de Syrische Doms? Hoe zouden we dakloze Roma-families uit een vicieuze cirkel kunnen halen? Hoe kunnen we Roma effectief aansluiting doen vinden bij de reguliere arbeidsmarkt? Wat zijn de handvaten en tips waarnaar velen op zoek zijn bij het werken met Roma?
   Meer over Infovoormiddag 'Roma in Brussel' op 13 december