Europa 2020

De cel Stedelijk Beleid organiseert regelmatig vormingen. Hieronder vindt u een overzicht van de afgelopen vormingen en de presentaties die werden gegeven door verschillende EU-experts.

Na de grootschalige infodag over Europese subsidiemogelijkheden (Europa 2014-2020) van 1 maart 2016, en de vormingsreeks over het schrijven van goede Europese projectdossiers in 2017, organiseerde de cel Stedelijk Beleid op 27 novermber 2018 een infovoormiddag over de onderdelen ‘schoolonderwijs’ en ‘(non) formele volwasseneneducatie’ binnen het Erasmus+ programma.

Alle presentaties van voorbije infodagen en vormingen zijn terug te vinden bij 'downloads' onderaan deze pagina.

Hebt u een vormingsnood of wenst u meer informatie over een Europees programma? Neem dan contact op met stedelijk.beleid@vgc.be.

27/11/2018: Infodag Erasmus+ schoolonderwijs en (non) formele volwasseneneducatie

De nieuwe Erasmus+ oproep voor 2019 is er! Wil je een Erasmus+ project opzetten in 2019 maar weet je niet goed hoe? De VGC helpt je op weg!
Erasmus+? Erasmus+ is een Europees subsidieprogramma dat bijdraagt tot levenslang leren door projecten te steunen binnen de formele, niet-formele en informele educatie.
Tijdens deze infodag kom je alles te weten over de onderdelen ‘schoolonderwijs’ en ‘(non) formele volwasseneneducatie’ binnen het Erasmus+ programma.

 • Voor wie? Nederlandstalige Brusselse onderwijs- en vormingsinstellingen en organisaties met een educatief aanbod voor volwassenen die een KA1- of KA2-project willen starten.
 • Programma:
  • Presentatie Epos vzw

12/12/2017: Programmaspecifieke vorming: 'Hoe schrijf ik een goed Europees projectvoorstel binnen het onderwijs- en vormingsluik van Erasmus+ KA1

Wil je met je organisatie Europese ervaringen opdoen en investeren in Europese uitwisseling? Wil je je competenties, kennis en vaardigheden aanscherpen in een Europese context? Samen met andere teamleden van je organisatie, met vrijwilligers of met leerlingen? Dat kan met het Erasmus+ programma van de Europese Unie. Binnen kernactie 1 (KA1) van het programma kan je daarvoor middelen aanvragen. Om je kans hierop zo groot mogelijk te maken, is een goede voorbereiding van de projectaanvraag cruciaal.
Om je daarbij op weg te helpen, organiseert de VGC een vorming over het schrijven van een goed projectvoorstel binnen Erasmus+ KA1.

 • Voor wie? Nederlandstalige Brusselse onderwijs- en vormingsinstellingen en organisaties met een educatief aanbod voor volwassenen die een KA1-project willen starten.
 • Programma?
  • Presentatie Epos vzw
  • Presentatie Europahuis Ryckevelde

19/06/2017: Programmaspecifieke vorming: ‘Hoe schrijf ik een goed Europees projectvoorstel binnen het jeugdluik van Erasmus+ of binnen het cultuurluik van Creatief Europa?’

Op zoek naar tips en handvaten voor uw projectvoorstel binnen het jeugdluik van Erasmus+ of binnen het cultuurluik van Creative Europe? Hoe kunt u de slaagkansen van uw projectvoorstel vergroten?

 • Programma?
  • Presentatie Creative Europe Cultuur - Creative Europe Culture Desk Vlaanderen
  • Presentatie Erasmus+ Jeugd -  Jint vzw

22/05/2017: Algemene vorming: ‘Hoe schrijf ik een goed Europees projectvoorstel?’

Wat komt er allemaal kijken bij het opmaken van een Europees projectvoorstel? Op zoek naar tips om uw projectvoorstel uit te werken? Hoe kunt u de slaagkansen van uw projectvoorstel vergroten?

 • Programma?
  • Presentatie Kenniscentrum Sociaal Europa
  • Presentatie Expert EU-subsidies